Formule 1

UPDATE overzicht: Op deze data presenteren de Formule 1 teams hun nieuwe bolide

Uitgegeven door Pascal Wekema • 3 februari 2022 18:01

Elk jaar voordat het nieuwe seizoen begint presenteren de Formule 1 teams hun nieuwe auto's. Voordat de Grands Prix van start gaan is er voor de tien teams de mogelijkheid om de wagens te testen. Op 23 tot 25 februari staan de wintertests in Barcelona op het programma en op 10 tot 12 maart, een dikke week voordat de lampen voor het eerst uitgaan kunnen de teams testen op het circuit van Bahrein.

F1

De RB-18 van Sergio Perez en Max Verstappen wordt door Red Bull Racing op woensdag 9 februari aan de wereld voorgesteld.

Op 10 februari gaat het doek van de wagen van het team van Aston Martin. Dit is te volgens via een livestream.

Een dag later wordt het strijdwapen van Daniel Ricciardo en Lando Norris aan het publiek getoond. McLaren showt dan voor het eerst de nieuwe wagen.

Op Valentijnsdag kunnen de eerste foto's gemaakt worden van het dochterteam van Red Bull Racing, AlphaTauri zal op die datum haar wagen bekend maken.

17 februari is de dag die Ferrari fans met een rood cirkeltje in hun agenda hebben staan. De nieuwe F1-75 is dan de bolide die in de belangstelling staat. Vorig jaar werd Ferrari derde in het kampioenschap.

Mercedes is een dag later aan de beurt. Het team wat vorig jaar constructeurskampioen werd zal haar nieuwe W13 onthullen. We zullen dan ook zien of Lewis Hamilton van de partij is. Het is nog altijd bijzonder rustig rond de vorig jaar onttroonde Brit.

Alpine onthult de A522 op 21 februari. Dit is twee dagen voor de eerste testdag. Esteban Ocon en Fernando Alonso zijn, net als vorig jaar daar de rijders van dienst.

Alfa Romeo toont de wagen pas na de eerste tests. Op 27 februari wordt de C42 getoond. Het team zal waarschijnlijk tijdens de tests met een andere livery rijden.

Red Bull Racing RB18     op  9 februari
Aston Martin AMR22 op 10 februari
McLaren MCL36 op 11 februari
AlphaTauri AT03 op 14 februari
Ferrari F1-75 op 17 februari
Mercedes W13 op 18 februari
Alpine A522 op 21 februari
Alfa Romeo C42 op 27 februari
Williams FW44 N.n.b
Haas VF-22 N.n.b

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS