Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

UPDATE 24H Dubai - AC Motorsport met Audi op kop in de TCE-divisie; TOPCAR Sport tweede met Cupra

Uitgegeven door Peter Vader • 15 januari 2021 18:46

DUBAI – De AC Motorsport-Audi RS3 LMS (#188, Stéphane Perrin / Philippe Thirion / Sebastien Morales / Mathieu Detry), die vorig jaar bij den Hankook 24H DUBAI de TCE-divisie won, rijdt bij de editie van 2021 na vier uur wederom aan de leiding in de divisie. Het Belgische team begon het weekeinde al sterk met de derde plaats in de TCE-divisie in de kwalificiatie en na een tot nu toe foutloze race rijdt de Audi op het moment met een voorsprong van een ronde op de TOPCAR Sport-CUPRA TCR (#131, Fabian Danz / Adrian Spescha / Patrick Sing / Ronny Jost / Benjamin Leuchter) op kop in de divisie. Het Belgische team zet bij de Hankook 24H DUBAI dit jaar voor het eerst bij een race van de 24H SERIES powered by Hankook twee auto’s in. De zusterauto, de RS 3 met het startnummer 199 (Thierry Chkondali / Maxwell Hanratty / Thomas Kiefer / Mark Wallenwein / Sebastien Lajoux), rijdt ondanks enkele problemen momenteel op de zesde plaats in de TCE-divisie.

24H_Dubai_Leader_TCE Audi R3 LMS Nr188

Achter AC Motorsport en TOPCAR Sport rijden de GT-teamtitelverdedigers in de TCE-divisie, Autorama Motorsport by Wolf-Power Racing, met de Volkswagen Golf GTi TCR (#112, Antti Buri / Kari-Pekka Laaksonen / Gustavo Xavier / Jasmin Preisig / Miklas Born) op de derde plaats. Als vaste deelnemer in de 24H SERIES heeft Red Camel-Jordans.nl met de CUPRA TCR (#101, Ivo Breukers / Henry Littig / Steven Liquorish / Willem Meijer) momenteel de vierde plaats in handen, terwijl de QSR Racing-Audi RS3 LMS DSG (#154, Jimmy de Breucker / Kobe de Breucker / David Drieghe / Martin Huisman / Yevgen Sokolovskiy) is opgeklommen naar de vijfde plaats..

Bij de thuisrace van het team rijdt de RKC/ZRT-Audi RS3 LMS SEQ (#111, Ricky Coomber / Jonathan Mullan / Jonathan Simmonds / Umair Khan) na vier uur op de zevende plaats, direct gevolgd door de beide Autorama Motorsport-Volkswagens met de startnummers 114 (Rhys Lloyd / Marcus Menden / Dario Stanco / Miklas Born / Reto Baumann) en 1 (Emil Heyerdahl / Marlon Menden / Jérôme Ogay / Constantin Kletzer).

Als leider in de TCX-klasse completeert Sally Racing met de CUPRA DSG (#218, Anders Lund / Peter Obel / Niels Ulrich Nyboe / Henrik Munk Thomsen) de algehele top tien in de TCE-divisie. Het team nam de leiding over nadat de belangrijkste concurrent in de klasse, CWS Engineering, met problemen te maken kreeg. Het Britse team, dat in de kwalificatie een plek op de eerste startrij van de TCE-divisie behaald had, had gisteren in de avondtraining al een opgeblazen motor in de Ginetta G55 met het startnummer 279 (Bradley Scorer / Mikaeel Pitamber / Paul Hill / Michael Stephen). De zusterauto met het nummer 278 (Colin White / Jean-Francois Brunot / Adam Hayes) leidde na twee uur in de divisie, maar verloor tijd in de pits als gevolg van een defect aan de stuurinrichting. Daardoor rijdt de PK Carsport BMW M2 CS Racing (#208, Bert Longin / Peter Guelinckx / Stienes Longin / Stijn Lowette) nu op de tweede plaats in de klasse.

24H Dubai start TCE divisie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS