Formule 1

UPDATE: weersverwachting Formule 1 Monza

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 september 2021 07:55 • Print artikel

Na een overweldigend raceweekend voor Max Verstappen op CM.com Circuit Zandvoort kijken we nu naar de Grand Prix in ItaliŽ. De veertiende race wordt gehouden op het Autodromo Nazionale di Monza en deze GP heeft een afwijkend tijdschema. Zo was er vrijdag maar een vrije training en om 18.00 uur stond de kwalificatie op het menu. Op zaterdag is de tweede vrije training om 12.00 uur gevolgd door een 30 minuten durende F1-Sprintrace. Zondag is de GP. Speciaal voor RaceXpress kijkt professioneel weerman Ed Aldus naar het weer in Monza. De weersverwachting ziet er voor het weekend bijzonder goed uit, al zou Max best wel een bui kunnen gebruiken.

Max Verstappen Monza

Zaterdag wordt de tweede vrije training verreden en is het tijd voor de sprintrace. Ook dan blijft het droog schijnt de zon volop. Het wordt nog een graadje warmer, de temperatuur komt uit op 29 graden. Opnieuw staat er nauwelijks wind uit het zuidwesten.

Ook op de dag van de Grand Prix is een hoofdrol weggelegd voor de zon en blijft het droog. De zon schijnt gedurende 11 uur en de kans op regen bedraagt 10%. In de middag kan de tropische grens van 30 graden worden aangetikt. Er staat een zwakke zuidwestenwind, kracht 2. /Bron: Weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS