Formule 1

UPDATE: Weersverwachting Oostenrijk - Hoe ziet het weerbeeld eruit na de plensbuien?

Uitgegeven door Ed Aldus • 12 juli 2020 06:30 • Print artikel

Dit weekend wordt de tweede F1 Grand Prix van 2020 verreden. Voor de eerste keer in de geschiedenis wordt een Grand Prix voor de tweede achtereenvolgende keer verreden op dezelfde baan. De Red Bull Ring heeft deze eer. De GP gaat door het leven als Formula 1 Pirelli Grosser Preis Der Steiermark 2020. Alle ogen zijn dan natuurlijk gericht op Max Verstappen, die de afgelopen twee jaar de F1-race voor Red Bull Racing won. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus, bekend van RTV-Rijnmond en Buienradar.nl, vooruit op het weer voor zondag tijdens de F1 Grand Prix.

Red Bull Ring Max Verstappen


De zomer verloopt warm in Steiermark (in het Nederlands Stiermarken) met een gemiddelde temperatuur van 24,8°C in juli, daarmee is het ook meteen de warmste maand van het jaar. Er valt jaarlijks zo’n 800 mm aan neerslag en dat is bijna te vergelijken met Nederland. In de provincie Steiermark verlopen de winters koud met soms ook veel sneeuw. Gemiddeld valt er in deze regio zo’n 75 cm, de meeste sneeuw valt in februari. Ook staat de provincie Steiermark bekend om zijn vele bliksemontladingen, met zelfs een record aantal in 2015.

Na de plensregens van gisteren ziet het weerbeeld er vandaag tijdens de Formule 1 Grand Prix weer uitstekend uit. Er zijn zonnige perioden en het blijft droog. Het wordt vanmiddag 21 graden. Het blijft de hele dag droog in Steiermark. Het blijft verder rustig weer met een zwakke noordoostenwind. /Bron: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS