Formule 1

UPDATE: Weersverwachting Hongarije - is het weer Max Verstappen gunstig gezind?

Uitgegeven door Ed Aldus • 18 juli 2020 07:52

Dit weekend wordt de Grand Prix van Hongarije verreden op de Hungaroring vlakbij de prachtige plaats Boedapest. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus, meteoroloog van onder andere RTV-Rijnmond en Buienradar vooruit op de komende dagen tijdens de GP van Hongarije. Kan Max Verstappen zijn eerste overwinning van het F1-seizoen binnenhalen? En heeft het weer invloed op de kansen van Verstappen?

Grand Prix van Hongarije

De eerste Grand Prix werd daar verreden in 1930. De zomers verlopen in Boedapest erg warm en droog, de winters daarin tegen koud met geregeld sneeuw. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 26,5 graden. De hoogste temperaturen die ooit is opgetekend bedraagt zelfs 40,7 graden. Over de gehele maand valt zo'n 50 mm aan neerslag en de zon schijnt in juli gedurende 274 uur.

Zaterdag is het tijd voor de laatste vrije training en de kwalificatie. Het is een overwegend bewolkte dag met vooral in de ochtend enkele buien. In de middag is het meest droog met een streepje zon. De temperatuur komt uit op 20 graden en er waait een zwakke noordwestenwind.

Het weer tijdens de Formule 1 Grand Prix op zondag is wisselend met een mix van zon en bewolking. Met name de middag is gevoelig voor een bui. Waaien doet het nauwelijks, de wind waait zwak en komt uit het noordoosten. Het wordt met een middagtemperatuur van 24 graden warmer dan zaterdag. Bron: Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS