Formule 1

UPDATE: Weersverwachting Formule 1 GP Bahrein - Zondag kans op een regen - of onweersbui?

Uitgegeven door Ed Aldus • 4 december 2020 12:28 • Print artikel

De Formule 1 is in hun bubbel in Bahrein gebleven voor de tweede Grand Prix binnen een week op het Bahrain International Circuit, dat slechts op een paar kilometer van Sakhir Airport ligt. Ditmaal wordt er op een andere lay-out gereden. Speciaal voor RaceXpress blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op het weer van de komende drie dagen.

Max Verstappen Red Bull

De gemiddelde middagtemperatuur in december bedraagt 23,2 graden in Bahrein. In de nacht koelt het normaal niet veel verder af dan 17,9 graden. In december valt er gemiddeld 9,5 mm aan neerslag.

Op vrijdag worden in Bahrein de eerste en tweede vrije training gereden. Het is een overwegend zonnige en droge dag. Na een warme nacht met een temperatuur van 22 graden loopt de temperatuur in de middag op naar 27 graden. De wind waait matig en komt uit het noorden tot noordwesten, windkracht 3.

Ook op zaterdag ziet het weer er tijdens de laatste vrije training en de kwalificatierondes uitstekend uit. De zon schijnt met slechts wat lichte bewolking en het blijft droog. De temperatuur komt in de middag uit op 27 graden en er waait een matige noorden tot noordwestenwind, windkracht 3.

Zondag is het dan tijd voor de 16e Grand Prix van 2020. Het weer ziet er op deze dag minder uit met meer bewolking en er bestaat zelfs kans op een regen- of onweersbui, maar als het al tot een bui komt dan wordt er weinig regen verwacht. De temperatuur komt 's middags uit op een graad of 27 en de wind waait matig en komt uit het zuiden. Bron: Weerman Ed Aldus

Youtube RaceXpress


Wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of autosport of karting? Of van de automotive? Abonneer je dan ook eens op ons RaceXpress YouTube-kanaal! We krijgen regelmatig fraaie video's van Formule 1-teams, zoals Red Bull met Max Verstappen en de Formule E aangeleverd, maar maken ook onze eigen content met onder meer interviews met coureurs en autonieuws. Wil je niks missen, klik dan op deze link en volg ons RaceXpress YouTube-kanaal.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS