Formule 1

UPDATE! Weerbericht Formule 1 GP van Turkije - Wat voor weer wordt het in Istanbul?

Uitgegeven door Ed Aldus • 9 oktober 2021 05:02 • Print artikel

Dit weekend staat in het teken van de Formula 1 Rolex Turkish Grand Prix 2021 #TurkishGP. Het is alweer de 16e Grand Prix van 2021 en deze wordt gehouden op Istanbul Park. Het circuit is gelegen in het oosten van Istanbul en heeft een lengte van ruim vijf kilometer (5338 meter lang). Het circuit werd opgeleverd in augustus 2005. In 2020 werd daar voor het eerst sinds 2011 weer de Grand Prix verreden. Vorig jaar bleek het glibberen in de regen op de net vernieuwde asfalt-laag. Wat doet het dit jaar en hoe zijn de weersomstandigheden. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt professioneel weerman Ed Aldus vooruit op de komende dagen in Turkije. Met wat voor weersomstandigheden krijgen Max Verstappen en zijn F1-collega's te maken in Turkije. Het bijbehorend weerbeeld ziet er voor de F1-coureurs zo uit:

Istanbul Park


Zaterdag is er tamelijk veel bewolking in Istanboel met soms wat zon valt er tijdens de laatste vrije training en de kwalificatie rondes een enkele regenbui. Er staat een matige noordenwind, windkracht 4. De temperatuur komt vanmiddag uit op zo'n 20 graden.

Zondag wordt dan de 16e Grand Prix verreden. Qua weer is het de minste dag met veel bewolking en nauwelijks zon. In eerste instantie kan er nog wat regen of een bui vallen, maar in de middag blijft het droog. Er waait een matige noorden- tot noordoostenwind, windkracht 4. Er komen windvlagen voor tot 45 km/u en dat komt overeen met windkracht 6. De temperatuur komt uit op 19 graden./Bron: Weerman Ed Aldus

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS