DTM

Tweevoudig wereldkampioen Nicki Thiim maakt zijn DTM-debuut in Lamborghini van T3 Motorsport

Uitgegeven door Peter Vader • 23 maart 2022 10:02 • Print artikel

MüNCHEN / DRESDEN - In de voetsporen van zijn succesvolle vader: Nicki Thiim, tweevoudig FIA Endurance World Champion en zoon van voormalig DTM-kampioen Kurt Thiim, doet voor het eerst mee aan de DTM. De 32-jarige Deen zal aan 16 sprintraces van de traditionele serie deelnemen met een Lamborghini Hurácan GT3 EVO van het Dresdense raceteam T3 Motorsport.

DTM 2022 Nicki_Thiim Lamborghini Hurácan GT3 EVO T3 Motorsport portret
Nicki Thiim in 2022 onderweg in de DTM met de Lamborghini Hurácan

"DTM! Wat zal ik zeggen? De grootste droom van mijn carričre komt uit", zegt Nicki Thiim. "Ik ben opgegroeid met de DTM. Voor ontbijt, lunch en diner was er altijd de DTM op tv en mijn vader was natuurlijk mijn held." Zijn vader Kurt, die in 1986 kampioen werd in de Rover Vitesse en van 1988 tot 1996 deel uitmaakte van het Mercedes-rijdersteam, is één van de meest succesvolle DTM-coureurs aller tijden. In 211 DTM-races behaalde de inmiddels 63-jarige 19 overwinningen en 16 polepositions. Vorig seizoen vocht Kurt Thiim in de DTM Classic in het voormalige DTM Mercedes opmerkelijke duels uit met zijn oude rivaal Klaus Ludwig.

DTM 2022 Nicki_Thiim Lamborghini Hurácan GT3 EVO T3 Motorsport 1

Nicki Thiim, wiens carričre in 2000 begon in het karten, laat er geen twijfel over bestaan dat hij nooit de focus op de DTM heeft verloren: "Het was altijd duidelijk dat DTM in mijn DNA zat en dat het altijd alleen maar ging om het rijden daar. En om dit met T3 Motorsport na meer dan 20 jaar, wat omwegen en wat titels te hebben bereikt, is absoluut iets speciaals. Ik ben blij dat ik de eerste zoon van een DTM-kampioen ben die daar mag meedoen." Na het winnen van titels in de mono merken race series van Seat (2008) en Porsche (2013) en de overall zege bij de 24 uursrace op de Nürburgring (2013) en de klassezege in de 24 uur van Le Mans (2014), werd blonde Deen de fabrieksrijder van Aston Martin in de GTE Pro-klasse van het FIA World Endurance Championship (WEC), waarin hij wereldkampioen werd in 2016 en in het dubbele seizoen 2019/2020. De Britse fabrikant heeft Thiim goedkeuring gegeven voor zijn DTM-programma met T3 Motorsport. "De teams en coureurs van het nieuwe seizoen zeggen het allemaal: ik denk dat het het sterkste DTM-veld in meer dan tien jaar is", aldus Nicki Thiim, die voor T3 Motorsport uitkomt naast zijn Britse teamgenoot Esmee Hawkey in autonummer 95. "Het team is een geweldig team en ik kijk uit naar het seizoen." Afgelopen weekend maakte Nicki Thiim een op maat gemaakt debuut voor het seizoen 2022 tijdens de WEC-opener op Sebring in de Amerikaanse staat Florida met een overwinning voor Aston Martin.

DTM 2022 Nicki_Thiim Lamborghini Hurácan GT3 EVO T3 Motorsport 2

T3-teambaas Jens Feucht kijkt ook uit naar de samenwerking met de succesvolle GT-coureur: "We zijn zeer vereerd dat Nicki Thiim zijn vertrouwen in ons heeft gesteld als tweevoudig wereldkampioen. Hij is zeer gemotiveerd, is een zeer sympathieke coureur en heeft duidelijke ambities en wil net als wij aan de top staan. Het contracteren van Nicki Thiim is de volgende grote stap in onze nog korte teamgeschiedenis."

"Wat een ongelooflijk verhaal! Zijn vader Kurt Thiim is kampioen en één van de meest succesvolle DTM-coureurs aller tijden, en nu komt zijn zoon Nicki naar de DTM als tweevoudig wereldkampioen. Outstanding!", Frederic Elsner, Director of Event & Operations bij DTM-organisatie ITR, is onder de indruk van de verrassende nieuwe aanwinst. "Onze DTM-grid voor 2022 zit vol met geweldige teams en uitstekende coureurs. Nicki Thiim is bij wijze van spreken de kers op de taart. Dus we hebben nu de beste omstandigheden voor een spectaculair seizoen!"

DTM 2022 Nicki_Thiim Lamborghini Hurácan GT3 EVO T3 Motorsport 3

Nicki Thiim wordt net als drievoudig DTM-kampioen René Rast en zijn teamgenoot Kelvin van der Linde (beiden ABT Sportsline/Audi) en zijn broer Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport/BMW) begeleid door Dennis Rostek en zijn autosportbureau Pole Promotion, gevestigd in Bückeburg, Nedersaksen. Dennis Rostek over de nieuwste DTM-verbintenis: "Als ik denk aan hoe ik Kurt Thiim bewonderde in de DTM in de jaren negentig, is het iets heel bijzonders om het DTM-seizoen te beginnen met zijn zoon Nicki."

De DTM 2022 start het nieuwe seizoen van 29 april tot 1 mei in Portimăo (POR). Tickets voor alle races zijn verkrijgbaar via tickets.dtm.com en op 01806 991166. In Duitstalige landen worden de wedstrijden, die om 13.30 uur (CEST) beginnen, voor het eerst uitgezonden op ProSieben.

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS