Karting • Rotax Euro

Tweeling Tim en Nick Gerhards van SP Tuning supersnel in Genk; ongekende opmars Tim

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 augustus 2020 20:55

GENK – Voor de kartende tweeling Tim en Nick Gerhards (13) uit Amsterdam was de eerste ronde van de prestigieuze Rotax Max BNL Karting Series de bevestiging dat het met de vorm wel goed zit. Tim kende een absoluut topweekeinde. Hij won maar liefst drie van de vier races in de Junioren-klasse, waarvan zijn opmars van de laatste naar de eerste plaats in de vierde race een waar huzarenstukje was. Nick liet in dezelfde klasse zien eveneens snel te zijn op het circuit van Genk. En ook hij zette zijn beste prestatie neer in de vierde race. Nick werkte zich knap op van de veertiende naar de zesde plaats.

Tim_Gerhards

“Ik ben supertevreden met het resultaat”, was de logische reactie van Tim zondag na afloop van de laatste race van het weekeinde. “We hadden de kart zo afgesteld dat ik in het begin harder zou gaan dan aan het einde. Ook aan het einde liep ik nog in op de koppositie.”

En jawel, uiteindelijk prijkte er zowaar een prachtige P1 achter zijn naam. Het was een huzarenstukje van jewelste: in een zeer competitief veld was hij dus van de laatste naar de eerste plaats gedenderd! “Het was zeker wel één van mijn mooiste races”, zei hij met een grote lach. “Ik heb nog nooit zoveel rijders moeten inhalen, had er heel veel plezier in. Het was nog iets leuker dan op kop rijden.”

Hij vervolgde: “Het inhalen ging supergoed. Bij de start had ik iets minder risico genomen, want ik wilde echt niet crashen. Dan zou het hele weekend verpest zijn. Kort na de start reden een paar jongens op elkaar en ik kon er net voorbij. In het begin was ik heel snel en heb ik heel veel rijders ingehaald. Uiteindelijk heb ik toch nog gewonnen, dus daar ben ik heel blij mee.”

Dat hij van de laatste plaats had moeten starten, had alles te maken met zijn uitvalbeurt in de prefinale. Tim: “De gaskabel was losgeraakt. Dat was jammer. Maar verder ben ik heel tevreden over het weekend. In de kwalificatie van zaterdag was ik eerste en de eerste twee races heb ik ook gewonnen.”

Tim en Nick Gerhards

Ook zijn broer Nick - die tiende, vijftiende, veertiende en zesde was geworden in de respectievelijke races - keek met gemengde gevoelens terug op het weekeinde: “Ik had er meer van verwacht omdat het tijdens het testen op donderdag en vrijdag zo goed ging.”

Zeker op zondag was hij snel. “Alleen ging ik eraf”, zei hij over de finale. “De start gaat altijd wel goed, maar ze kwamen tegen me aan. Daarna zat ik lang vast in het middenveld. Ik had wel beter verwacht. Al is van veertien naar zes rijden niet slecht. Ik reed tijdens de race de derde rondetijd. Mijn vader had me voor de races wat tips gegeven. Daar heb ik zeker wel van geleerd. Ik moet geconcentreerd zijn en mijn hoofd erbij houden.”

Voor de tweeling van topteam SP Tuning van Stan Pex staan dit seizoen de BNL, de Rotax Max Challenge Euro Trophy op het programma. Ze hopen ook mee te doen aan het BMC-kampioenschap als dat doorgaat. Hun eerstvolgende wedstrijd is de eerste ronde van de Euro Trophy. Tim: “De kop hier is ook wel de kop van de Euro Trophy. Daar zit niet zoveel verschil tussen, maar er rijden wel meer jongens mee. Ik heb er wel een goed gevoel over. Als het net zo goed gaat als dit weekend dan ben ik ervan overtuigd dat we kans maken weer ver vooraan te eindigen. Nick: “Ik hoop op een plek in de top vijf.”

Tim en Nick Gerhards worden in hun raceactiviteiten ondersteund door Nyetimber, Parker & Williams, Joe Merino en Smit Cruyff.

Bezoek eens de website van Tim en Nick: timgerhards.nl en nickgerhards.nl.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS