Karting • Chrono

Tweede zege Maxim Haroutounian in ID Engines junior: “Strijen ligt me erg goed en ik vind het een leuke baan"

Uitgegeven door Bart • 9 juni 2021 13:35 • Print artikel

Strijen – Maxim Haroutounian heeft zondag voor de tweede keer dit jaar een race op de kartbaan van Strijen gewonnen. Eerder was de 13-jarige karter uit Heerhugowaard in februari al de sterkste tijdens de SHakedoWn. Het team van Swarttec Motorsports, met de opvallende groen-witte Tony Kart, is in de ID Engines Junior klasse erg competitief. Teamgenoot Ties van Wijk won in april op de kartbaan in Strijen en bij die race werd Haroutounian tweede. En eerder in februari won Maxim ook al op Strijen. Dus het ziet er goed uit voor de snelle racer uit Noord-Holland.

Trophy voor Maxim en de Champagne voor vader Haroutounian

Haroutounian noteerde afgelopen zondag in de kwalificatie de derde tijd, maar maakte het verschil in de drie races: P1, P1 en P1. “Na de start van de eerste race zat ik achter mijn teamgenoot Ties. Als hij op kop start, kun je beter niks proberen in de eerste bocht. Je komt er toch niet voorbij. Ik ben rustig achter hem aangesloten. Een paar ronden lang was er een soort harmonica-effect. Hij creëerde een gaatje en daarna kwam ik weer terug en dat ging een tijdje zo door. Uiteindelijk zag ik mijn kans om hem ertussen te proppen en ben ik er voorbij gekomen. Daarna heb ik mijn hoofd koel gehouden en op P1 naar de finish gereden.”

De kartbaan van SHW ligt het team dus goed. “Het eerste Kartfestival van dit jaar heb ik ook gewonnen. Het gaat dit jaar goed, maar Strijen ligt me ook erg goed. Ik vind het een leuke baan. Het is een kort rondje met veel bochten kort achter elkaar. Daardoor kan de rijder het verschil maken. De kracht van de motor is minder bepalend, je moet zelf goed rijden. Dat ik win, ligt niet aan de motor, maar doordat ik zelf goed gereden heb en natuurlijk de steun van Swarttec, die het chassis weer perfect voor elkaar had.”

Maxim Haroutounian knalt naar de zege in ID Engines junior

Drie wedstrijden tot nu toe dit jaar in Strijen leverde voor Haroutounian twee zeges en een tweede plaats op. De eerst volgende wedstrijd in het kader van het NK 4-takt van Chrono Karting staat later deze maand op dezelfde baan op de kalender. Een goed resultaat ligt binnen handbereik voor het succesvolle team. “Natuurlijk wil ik die race ook winnen. In Strijen ben ik nu eerste, tweede en eerste geworden, dus ik hoop niet dat die lijn zich doortrekt en dat ik bij het NK tweede word. Ik wil winnen.”

Naast de ID Engines Junior rijdt Maxim dit jaar ook in zo nu en dan in de Rotax Max Junior met een Redspeed chassis. “Ik heb hier in Strijen al een clubrace gereden en voor de eerste keer ging dat goed. De Rotax Junior is sneller en zorgt voor veel adrenaline. Je moet je nog beter focussen. In de clubrace maakte ik een klein foutje, waarna ik eraf getikt werd. Voorlopig gaan we geen andere wedstrijden in de 2-takt rijden. De focus ligt op het NK met de ID Engines Junior.”

Maxim Haroutounian wil via deze weg graag zijn vader en moeder bedanken en Scott en Cas Swart van Swarttec Motorsport.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS