Formule 1

Tweede plaats met bijsmaak voor Sergio Perez: "Binnen het team praten over strategie"

Uitgegeven door Bart • 22 mei 2022 16:35 • Print artikel

Red Bull deed uitstekende zaken in Spanje met de eerste plaats voor Max Verstappen en de tweede plaats voor Sergio Perez. De Mexicaan moest zijn teamgenoot tijdens de race twee keer voor laten gaan. Verstappen zat op een driestopper en was sneller onderweg, maar voor Perez voelde het niet helemaal eerlijk. Checo wil graag zelf winnen, maar zal ook begrijpen dat kopman Verstappen geen cadeautjes kan geven.

Max Verstappen


"Natuurlijk ben ik blij met mijn eerste podium in Spanje", aldus Perez in een reactie aan Pedro de la Rosa. "Spanje heeft al twee geweldige coureurs, maar de fans hebben me flink gesteund. Soms leek het wel alsof ik zelf een Spanjaard ben. Ik was dichtbij de overwinning, maar voor het team hebben we geweldige punten gescoord."

Perez was teleurgesteld dat hij Verstappen twee keer voorbij moest laten gaan en dat Verstappen dat op één moment niet hoefde te doen. "We hadden niet dezelfde strategie. Ik moest Max voor laten en dacht dat hij mij wel voorbij zou laten. Alleen op die manier zou de strategie goed werken. Uiteindelijk is het goed gekomen en hebben we een geweldig resultaat gescoord. Binnen het team gaan we het gesprek aan over de strategie."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS