Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Twee zeges Larry ten Voorde, tal van Nederlanders in top tien in Duitse Carrera Cup op Spa + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 3 mei 2021 09:27 • Print artikel

In de Duitse Porsche Carrera Cup, die afgelopen weekend ook op Spa-Francorchamps reed, won de Nederlandse coureur Larry ten Voorde (Team GP Elite) beide races. Een veelbelovende start van het seizoen 2021 voor de snelste Porsche-coureur van Nederland afkomstig uit de Achterhoek.

Porsche Carrera Cup Deutschland Larry ten Voorde twee keer podium in Spa 2021
Twee keer als winnaar op het podium op Spa-Francorchamps: Larry ten Voorde!

Larry ten Voorde begon zeer succesvol aan zijn titelverdediging in de Porsche Carrera Cup Deutschland. Dit jaar is hij een van de zes rijders van het Nederlandse Team GP Elite die aan de Duitse cup deelnemen, want naast Ten Voorde komen ook Lucas Groeneveld, Daan van Kuijk, Jesse van Kuijk, Morris Schuring en Max van Splunteren voor het team uit De Rijp in actie. Daarnaast rijden ook Rudy van Buren voor CarTech Motorsport by Nigrin en Loek Hartog, vorig jaar kampioen in de Porsche Carrera Cup Benelux, voor Black Falcon Team Textar in de Duitse serie.

Porsche Carrera Cup Deutschland Spa 2021 2

In het veld van 29 rijders voor de seizoensstart van de Duitse cup was Ten Voorde een klasse apart: pole-position voor beide races en zowel in de eerste race op vrijdag als in de tweede wedstrijd op zaterdag een loepzuivere start-finishzege, beide malen gevolgd door de Duitsers Laurin Heinrich en Christopher Zöchling. In de eerste race eindigden de Nederlanders Max van Splunteren, Loek Hartog, Rudy van Buren, Lucas Groeneveld en Jesse van Kuijk in deze volgorde op de plaatsen zes tot en met tien. Daan van Kuijk en Morris Schuring raakten in de beginfase betrokken bij een aanrijding en vielen voortijdig uit. Op zaterdag werd Max van Splunteren als zevende geklasseerd, gevolgd door Loek Hartog, Morris Schuring en Jesse van Kuijk op de plaatsen negen tot en met elf, Rudy van Buren as 14e en Lucas Groeneveld als 16e. Daan van Kuijk moest al vroegtijdig de pits in vanwege een defect aan een van de gaskleppen.

De volgende twee races van de Duitse Porsche Carrera Cup worden op 15 en 16 mei verreden in de Motorsport Arena Oschersleben.

Porsche Carrera Cup Deutschland Spa 2021 Larry ten Voorde
Larry ten Voorde

Porsche Carrera Cup Deutschland 3
Larry ten Voorde voert het veld aan, Max van Splunteren volgt op P4

Porsche Carrera Cup Deutschland Spa 2021 Max van Splunteren La Source
Max van Splunteren door La Source

Porsche Carrera Cup Deutschland Spa 2021 Eau Rouge
De Porsche Carrera Cup Deutschland vol gas door Eau Rouge, het begin van seizoen 2021 is er!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS