Formule 1

Twee uitvalbeurten niet optimaal voor Sainz: "Ik heb een volle maand geen volledige raceafstand gereden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 mei 2022 19:35 • Print artikel

Carlos Sainz kwam in zijn Ferrari afgelopen weekend in Miami als derde over de eindstreep. De Spaanse-coureur moest regerend wereldkampioen Max Verstappen en teamgenoot Charles Leclerc voor zich dulden. Wel was een podium broodnodig voor de Spanjaard, die de vorige twee race in de eerste ronde uitviel.

Carlos Sainz

In zowel Australië als Italië viel Sainz al voor het passeren van de eerste rond uit. Ook zijn weekend in Miami had beter kunnen beginnen. In de tweede vrije training op vrijdag maakte Sainz een foutje bij de inmiddels beruchte chicane in de tweede sector. De oud-teamgenoot van Max Verstappen schoof keihard de betonnen muur in en had flink last van de crash. Hij kwalificeerde zich een dag later als tweede en werd derde in de race.

De twee spins in Australië en Imola, en de klapper in Miami lieten hem niet in de koude kleren zitten: "Het was heel erg lastig om een goede balans te vinden en we konden Max niet bijhouden. Ik voelde mij ook niet honderd procent aan het einde van mijn stint op de mediums. Ik werd moe in de laatste vijf rondjes, ik begon mijn nek te voelen en ik kon ook niet meer vol pushen na mijn crash op vrijdag. Ik gebruik het niet als excuus, maar misschien komt het ook doordat ik de vorige races niet heb uitgereden. Dat heeft hier invloed op je nek en je lichaam. Ik heb een volle maand geen volledige raceafstand gereden”, zo vertelde hij tegenover internationale media.

Toch ziet de Spanjaard het niet als een opluchting dat hij na twee tegenvallende races eindelijk weer het podium kon betreden. "Nee, het is geen opluchting, maar het was wel heel erg hard nodig. Ik denk persoonlijk dat ik een volledige race-afstand moet rijden om het lichaam weer helemaal in vorm te krijgen, ook om te wennen aan de banden en rijden met veel brandstof. Ik maak een paar foutjes tijdens de race, ik was mijzelf aan het testen. Het is belangrijk dat we een volledige race hebben uitgereden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS