Formule 1

Twee strafpunten op zijn licentie voor Max Verstappen, nog vier andere coureurs krijgen strafpunten

Uitgegeven door Bart • 13 september 2021 11:00

Voor zijn aandeel in de crash met Lewis Hamilton in Monza heeft Max Verstappen niet alleen een gridstraf van drie plaatsen voor de race in Rusland gekregen, maar ook twee strafpunten op zijn licentie. Wie binnen een jaar 12 punten of meer verzamelt, wordt voor een race geschorst. Voor Verstappen dreigt dat nog lang niet, want zijn licentie was nog leeg.

Max Verstappen


Naast Verstappen kregen nog vier andere coureurs één strafpunt erbij op hun licentie. Dat waren Antonio Giovinazzi, Esteban Ocon, Sergio Perez en Nikita Mazepin. Giovinazzi kreeg het punt voor zijn aandeel in de aanrijding met Carlos Sainz in de openingsronde. De Alfa Romeo-coureur kwam in de ogen van de stewards onveilig terug op de baan.

Esteban Ocon kreeg tijdens de race al een tijdstraf, omdat hij Sebastian Vettel niet genoeg ruimte had gegeven. Sergio Perez kwam als derde over de finish, maar ontving een tijdstraf voor een illegale inhaalactie op Charles Leclerc. Nikita Mazepin tot slot veroorzaakte een aanrijding met teamgenoot Mick Schumacher.

In de ranglijst met strafpunten prijkt de naam van Lando Norris nog bovenaan. De nummer twee van de Italiaanse Grand Prix staat op acht punten.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS