Formule 1

Turkije wil op de Formule 1-kalender van 2020: "Onder presidentiŽle auspiciŽn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juli 2020 18:16 • Print artikel

De Turkse regering heeft toegegeven dat Istanbul dit jaar nog een optie kan zijn om aan de F1-kalender toegevoegd te worden. De uitspraken komen nadat de NŁrburgring, Portimao en Imola al zijn toegevoegd aan de kalender van inmiddels dertien races.

Turkije F1


De laatste wedstrijd op Istanbul Park dateert alweer van 2011, maar kan dus dit jaar weer op de kalender verschijnen. De regering heeft inmiddels bekendgemaakt dat Istanbul Park, onder de presidentiŽle auspiciŽn van de Republiek Turkije, blijft werken aan de opname in de F1-racekalender voor 2020.

Liberty Media hoopt dat het aantal races uiteindelijk op 18 uit gaat komen, waarbij door Covid-19 de geplande races in de VS, Canada, BraziliŽ en Mexico niet door kunnen gaan.

Inmiddels lijkt ook de Grand Prix van Spanje onzeker te worden, nu in Barcelona het virus weer de kop opsteekt. In ItaliŽ daarentegen, wat eerder een brandhaard was met het coronavirus, worden zelfs drie races gehouden. Naast Monza staan ook Mugello en Imola op de kalender F1 2020.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS