Formule 1

Treedt Mick Schumacher in voetsporen van vader Michael? "Mick wil wereldkampioen worden"

Uitgegeven door Bart • 24 november 2021 09:18 • Print artikel

De auto van Haas is dit jaar de zwakste van de F1-grid. De twee rookies Mick Schumacher en Nikita Mazepin komen er nauwelijks aan te pas, al wordt de onderlinge strijd zeker beslist in het voordeel van de Duitser. Komend jaar hoopt de Amerikaanse renstal beter voor de dag te komen. Met een betere auto en met twee coureurs met een jaar ervaring in de benen.

Mick schumacher


In een interview met F1 Insider spreekt Mick Schumacher de wens uit om ooit wereldkampioen te worden. Teambaas Günther Steiner vindt die ambitie zeker niet te hoog. "Hij zit niet in de Formule 1 als veldvulling. Hij is hier om wereldkampioen te worden. In de Formule 1 moet je altijd op het juiste moment bij het juiste team zitten. Hoe beter je bent, hoe groter de kans is dat het juiste team jou wil hebben. Mick heeft absoluut de kwaliteiten, maar dat is geen garantie dat hij ooit wereldkampioen wordt. Ik geloof in hem. Mick heeft de drang om wereldkampioen te worden, hij wil het heel graag en dat is een belangrijke drijfveer."

Volgens Steiner is de achternaam Schumacher geen struikelblok. "Mick gebruikt zijn achternaam nooit om iets voor elkaar te krijgen. Hij is gewoon Mick. De achternaam is zeker geen vloek. Aan het begin van het seizoen was het wel een hype in de media, maar daar is Mick goed mee omgegaan. Hij heeft in korte tijd heel veel geleerd. Binnen het team behandelen we hem echt niet anders omdat hij Schumacher heet. Onze twee coureurs krijgen een gelijke behandeling. De één is de zoon van de sponsor, de ander heeft een bekende achternaam. Mij maakt het allemaal niet zo veel uit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS