Formule 1

Transfercarrousel in de Formule 1: McLaren wil coureurs niet tijdens seizoen al ruilen: "Andere teams zijn minder stabiel"

Uitgegeven door Bart • 18 september 2020 04:06 • Print artikel

De transfercarrousel in de Formule 1 kwam al voor het seizoen op gang. Het aangekondigde afscheid van Sebastian Vettel bij Ferrari zorgde direct voor twee andere transfers. Carlos Sainz vertrekt naar Ferrari en Daniel Ricciardo neemt zijn plaats bij McLaren over. Sommige teams zouden al tijdens het lopende seizoen coureurs willen wisselen, maar McLaren wil daar absoluut niet in mee.

Zak Brown


"Wij zijn heel tevreden met onze huidige line-up", aldus directeur Zak Brown in een reactie aan Motorsport.com. "En we zijn ook tevreden over de line-ups van andere teams. Wij hebben twee coureurs die geweldig presteren, terwijl sommige andere teams minder stabiel zijn. Daar is de werkrelatie verstoord. Als we nu al gaan wisselen, is dat in het voordeel van andere teams."

McLaren staat nu op de derde plaats bij de constructeurs, maar Brown legt de lat liever nog een stukje hoger. "Het is ons doel om het beste team te worden. Nu is Mercedes dat al een tijdje, maar we zijn zeker aangemoedigd door het feit dat we nu met Ferrari kunnen strijden. Dat hebben we jarenlang niet kunnen doen."

Brown richt zijn blik daarbij op 2022 als de nieuwe reglementen ingaan en het budgetplafond het veld meer gelijk zal trekken. "Dat geeft ons een geweldige kans, maar tegelijkertijd komt ook Renault sterk opzetten, is Racing Point snel en hebben zij net een viervoudig wereldkampioen binnengehaald."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS