Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota ziet verbeteringspunten: "Dat we diverse fouten hadden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 mei 2021 09:03

Toyota behaalde haar eerste overwinning in het Hypercar-tijdperk van de FIA World Endurance Championship. Toch ging het niet allemaal gemakkelijk en waren er enkele fouten gedurende de wedstrijd. Toch kijkt technisch directeur Pascal Vasselon tevreden terug, maar hij is zich er wel van bewust dat er nog verbetering mogelijk is.



“Wat positief voor ons was, was dat we twee auto’s aan het einde hadden”, zei Vasselon over de 6 uur van Spa tegen Sportscar365. “Na de problemen die we hadden met de auto met nummer 7 aan het einde van dag één met de Proloog, is het goed dat we twee auto’s aan het einde van de eerste race hadden. Wat niet goed ging, was dat we diverse fouten hadden, vooral bij de eerste pitstops. We hadden de nummer 7-auto die niet helemaal juist herstartte. We vulden bij de nummer 8-auto de brandstof te kort aan bij het eerste tankstop, dus moesten we zelf de straf pakken bij de tweede pitstop.”

Ook de auto met het nummer 7 ging niet helemaal vrij uit tijdens de pitstops. ‘Het was niet de fout van onze lollipop man”, vertelt de technisch directeur. “Hij deed goed werk, maar de auto had een aarzeling, iets van een halve seconden. En de LMP2 had een briljante start en toen moest hij remmen. De unsafe release was logisch, maar niet de fout van de lollipop man. De motor had een twijfeling bij het starten. Heel veel voor een klein probleem, maar het was behoorlijk hectisch.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS