Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota twijfelt of Sebring door kan gaan: "Ja, we maken ons zorgen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2021 04:48 • Print artikel

Toyota heeft haar twijfel of de start van de FIA World Endurance Championship wel doorgaat. Het seizoen 2021 moet officieel aftrappen in Sebring aankomende maart. De Covid-19 pandemie is weer aan het opleven en dat kan mogelijk roet in het eten gooien.

Toyota Gazoo Racing

“Ja, we maken ons zorgen”, zegt teamdirecteur van Toyota Gazoo Racing Rob Leupen tijdens de presentatie van de Le Mans Hypercar (zie VIDEO), tegen het Engelse Autosport. “We moeten het zo snel mogelijk weten, maar op dit moment kan ik niet bevestigen wat de situatie gaat worden. We begrijpen dat er in de komende dagen een beslissing vanuit het WEC en de Automobile Club de l’Ouest gaat komen of het doorgaat of niet.”

Een woordvoerder van het WEC zegt dat ze doorgaan met de plannen voor de race in Amerika. “Op het moment werken we er met Sebring aan om het door te laten gaan”, aldus de woordvoerder. “Een volledige beslissing wordt in de komen de dagen genomen.”

Deze maand moet een besluit vallen, omdat de vracht vanuit Rotterdam naar Amerika op 4 februari moet vertrekken. Wanneer de verscheping is gestart, kan er geen andere race georganiseerd worden voor Spa op 1 mei, de twee ronde van het kampioenschap. Mocht Sebring niet doorgaan, dan wordt er een andere race in Europa georganiseerd. De geruchten gaan dat de teams dan afreizen naar het Algarve Circuit in Portimao. Volgens de woordvoerder is het circuit een optie.

Een verplaatsing naar Europa is goed nieuws voor Glickenhaus, zij kunnen dan mogelijk wel het seizoen aftrappen met de nieuwe 007 LMH. Het team besloot al eerder niet af te reizen naar Sebring, om in Europa te blijven testen. Vooralsnog wil de ACO nog niets weten van het verplaatsen van de 24 uur van Le Mans van juni naar een later moment.

“Er is geen plan B op het moment”, legt een woordvoerder aan Autosport uit. Het is nog niet duidelijk hoe het publiek dit jaar mogelijk tijdens de race aanwezig kan zijn. Geruchten gaan dat de race mogelijk naar augustus verplaatst kan worden, tussen Monza en Fuji in. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS