Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota tevreden met ontwikkeling van Sebastien Ogier; inzet derde GR010 Hybrid echter nog ver weg

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 juni 2022 13:25

Rallylegende Sebastien Ogier rijdt dit jaar met Richard Mille Racing de 24 uur van Le Mans. De Fransman reed al met de hypercar van Toyota en maakt er geen geheim van dat hij op een dag de endurance klassieker op het Circuit de la Sarthe met het Japanse automerk, waarmee hij succesvol is in de rallysport, wil gaan rijden. Technisch directeur van Toyota Gazoo Racing Europe, Pascal Vasselon, maakt zich geen zorgen om de ontwikkeling van Ogier in het enduranceracen, maar om nu al te zeggen dat ze een derde auto gaan inzetten in Le Mans, is nog een brug te ver.

Sebastien_Ogier_in_de_cockpit_Oreca_Gibson_Richard_Mille

“We maken ons geen zorgen om de prestaties van Sebastien”, aldus Vasselon tegen het Engelse Autosport. “Hij zat er vol bovenop en mengde zich er behoorlijk snel tussen.” Volgens de Fransman laat zijn landgenoot een snelle progressie zien na zijn eerste test in de Toyota GR010 Hybrid tijdens de rookietest eind vorig jaar Bahrein ten opzichte van de testritten die hij reed binnen het ontwikkelingsprogramma in Aragon en de Algarve.

“Hij heeft twee testen bij ons gedaan en heeft een stap omhoog gemaakt”, aldus de technisch directeur, die niet wil zeggen hoe dicht hij bij de coureurs van het Toyota-team zit. Zelf liet Ogier zich in Le Mans ontvallen dat het geen geheim is dat de deelname met de LMP2 vooral is om ervaring op te doen, voordat hij de overstap naar de Hypercarklasse maakt.

“Natuurlijk, Sebastien heeft ervaring nodig, voornamelijk ervaring in de endurance, wat hij aan het doen is. Hij moet daar doorheen”, vervolgt Vasselon die het nog niet wil hebben over een eventuele inzet van een derde Toyota. “Elke jaar is het een verstrekkend proces, we denken wčl aan een derde auto. Dus zitten we in dit proces en concluderen we in de komende weken of komende maanden wat we gaan doen, maar we zijn niet in staat om dat nu aan te kondigen.” De Nederlander Rob Leupen, directeur van TGRE, wil slechts kwijt dat het op dit moment niet haalbaar is en dus nog niet serieus overwogen wordt.

Toyota at Le Mans WEC

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS