Formule 1

Toyota pakt pole op Spa-Francorchamps, Nyck de Vries blijft Giedo van der Garde voor + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 april 2021 20:34 • Print artikel

Toyota heeft de eerste pole position gepakt in het tijdperk van de LMH-auto’s in de FIA World Endurance Championship. Kamui Kobayashi versloeg zijn teamgenoot Kazuki Nakajima met een tijd van 2.00,747 voor de eerste startrij voor de 6 uur van Spa.De kwalificatie was een sessie van 10 minuten, waarbij één coureur de snelste tijd moesten neerzetten. De derde tijd was voor een LMP2-auto. Filipe Albuquerque was slechts anderhalve seconde langzamer, maar wel sneller dan de LMP1 van Alpine.

Nyck de Vries was de beste Nederlander met de LMP2 van G-Drive Racing en bleef zijn voormalig teamgenoot Giedo van der Garde net voor. Overigens zette de Racing Team Nederland-coureur de snelste tijd neer in de sub-klasse Pro-Am van de LMP2.

Robin Frijns noteerde in de gecombineerde kwalificatie van de LMH en LMP2 de dertiende tijd. Het team van Renger van der Zande staat daar een plek achter.

Kevin Estre was in de GTE-Pro de snelste rijder met een tijd van 2.11,219. Daarmee bleef de Porsche-coureur Miguel Molina in de AF Corse Ferrari voor. De Spanjaard zag nog wel een tijd afgenomen worden door het overschrijden van de baanlimieten. Richard Lietz pakte de derde plek voor Alessandro Pier Guidi in de Ferrari.

In de GTE-Am reed Ben Keating naar de snelste tijd in de Aston Martin van TF Sport. De GTE-sessie werd door twee incidenten in Raidillon stilgelegd. In beide gevallen was het een Porsche uit de Am-klasse. Zowel Christian Reid als Egidio Perfetti verloren de controle over de auto en spinden de heuvel op in de banden.

Klik hier voor de volledige uitslag van de LMH en LMP2. De uitslag van de GTE-klassen zijn hier te vinden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS