Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota pakt in Bahrein de wereldtitel in de LMH (Hypercar) + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 november 2021 09:07

Toyota heeft in de voorlaatste race van het seizoen van de FIA World Endurance Championship het eerste wereldkampioenschap in de LMH-klasse binnengehaald. De GR010 Hybrid met het startnummer zeven reed naar een overtuigende overwinning tijdens de 6 uur van Bahrein, waarmee Kamui Kobayashi, Mike Conway en José Maria Lopez de stand in het kampioenschap verstevigde.

Toyota FIA WEC

De Toyota met het nummer 8 startte van pole position, maar kende diverse problemen in de pitstraat en de bolide had ook een grotere bandenslijtage dan de zusterauto, waardoor zij na twee uur racen van positie wisselden. Langzaam zagen Sebastien Buemi, Brendon Hartley en Kazuki Nakajima hun teamgenoten aan de horizon verdwijnen. Bij het vallen van de finishvlag was het gat meer dan 51 seconden. De derde plek ging naar de enige concurrent Alpine. Het team kende problemen door een aanvaring met de Dempsey Proton Racing Porsche.

“Het team deed fantastisch werk”, reageerde Toyota-coureur Kobayashi na de race. “Gefeliciteerd aan iedereen met het worden van Hypercar-wereldkampioenen. We hadden op vrijdag wat lopen stoeien, maar we vonden de oorzaak en daarom hadden we vertrouwen voor de race. De hele crew deed echt goed werk in de race en Mike en José hadden ook een hoge snelheid. Ze gaven me de auto in een mooie positie en mijn stint verliep echt soepel. Tegen de tijd dat ik in mijn auto stapte voor de stint om de race te eindigen, was de temperatuur wat minder, dus vroeg het niet zoveel van mij of mijn banden. Ik behield het gat en bracht de auto naar de finish.”

Met nog een race te gaan hebben Kobayashi, Conway en Lopez de leiding in het kampioenschap ten opzichte van hun teamgenoten verder uitgebreid. Met alleen nog de 8 uur van Bahrein in het aankomende weekend, lijkt het drietal op weg naar de wereldtitel bij de coureurs.

Klik hier voor de volledige uitslag van de 6 uur van Bahrein.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS