Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota loopt achter op schema vanwege hevige sneeuw in Spanje - Rob Leupen: "Grootste probleem is..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 januari 2021 13:01 • Print artikel

Toyota heeft toegegeven dat het achter ligt met haar doelstellingen voor de nieuwe LMH-auto van het team. Dit kwam doordat een geplande test afgelast vorige week moest worden vanwege hevige sneeuwval in Spanje. De Japanse automobielfabrikant kon hierdoor niet met de recent onthulde Toyota GR010 Hybrid in actie komen.

Toyota GR010 Hybrid

De onthulling stond gepland na een driedaagse test op Aragon in Spanje. Dit kon echter niet doorgaan vinden vanwege het bijzondere weer in Spanje, waar een zware sneeuwval was. Eerder kwam Toyota al met de GR010 in actie op Paul Ricard en daarna op Portimao. Volgens teamdirecteur Rob Leupen moet de test later in februari ingehaald gaan worden.

“We gaan onze volgende test verlengen, wat ook in februari hier in Aragon gaat zijn”, aldus de Nederlander tegen het Engelse Autosport. “Het grootste probleem is dat we kilometers missen. Elke test is belangrijk om kilometers met de auto en het team te maken, zodat de mecaniciens en engineers de auto beter en beter gaan begrijpen. Dat is waarom we ook voor extra tijd gaan kijken. Het gaat lastig worden om alles in te halen wat we gemist hebben. Maar normaal gesproken moeten we in staat zijn om dat te doen en we kunnen terugvallen op veel ervaring uit het LMP1-tijdperk.” Volgens teambaas Pascal Vasselon heeft de auto inmiddels een 6.000 kilometer gereden.
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS