Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota kende geen vlekkeloze race: "Veel mensen in het team waren creatief"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 augustus 2021 08:58 • Print artikel

Toyota kende geen vlekkeloze race met haar eerste 24 uur van Le Mans met de GR010 Hybrid. Het team had een probleem met de brandstofdruk. Als het team het probleem volledig had willen repareren, zou de wedstrijd voor hen voorbij zijn geweest. Technisch directeur Pascal Vasselon geeft toe dat zijn team om de problemen heen werkte.

Toyota GR010 Hybrid Nr7 Le Mans 2021

“We hadden wat problemen sinds de ochtend”, reageert Vasselon tegen het Amerikaanse Sportscar365. “We hebben er ècht hard aan gewerkt. Veel mensen in het team waren bijzonder creatief in het oplossen van het probleem, wat we nooit eerder hadden. Er was een soortgelijk probleem, maar in Monza repareerden we het niet. Hier konden we het wel enigszins repareren.”

Het echte probleem had volgens de Fransman te veel tijd gekost om op te lossen, vanwege het vervangen van de fuel collector en de filters, die in de tank van de auto zit. Dat had rond de 25 minuten gekost. “We wisten dat het dan ‘game over’ was geweest voor de race”, vervolgt Vasselon. Dat is de reden dat we er alles aan gedaan hebben om het niet te hoeven doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS