Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota is verrast door snelle LMP2-auto's: "Ze zijn sneller over een ronde dan wij zijn"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 april 2021 06:15 • Print artikel

De Proloog als voorbereiding zit er op voor het FIA World Endurance Championship. Opvallend was dat de nieuwe Hypercar midden tussen de LMP2’s in het veld zit. Sportief directeur van Toyota, Rob Leupen is daar verbaasd over. Zo was Nyck de Vries in een op de Oreca gebaseerde Aurus 01 Gibson een halve seconde sneller dan de Japanse auto. Dat terwijl de LMP2 de langzamere auto zou moeten zijn dan de nieuwe Hypercar.


“Natuurlijk ben ik wat verrast over de snelheid van de LMP2’s”, aldus Leupen tegenover Sportscar365. “We zouden er iets voor moeten liggen en nu blijkt dat ze over een ronde sneller dan ons zijn. Misschoen met een lange stint dat we het voordeel hebben, maar dit is niet wat we verwachtten. We moeten gaan bekijken wat er na de Proloog gebeurt. Het is een leercurve.”

“Op dit moment denk ik dat we zitten waar we moeten zitten. Ik denk dat het meer de kant van de balans van de LMP2 en Hypercar met het prestatievermogen is. Ik denk niet dat we er veel aan kunnen doen. Ik denk niet dat we van de ene op de andere dag een seconden sneller zijn. Zelfs met de BoP zijn we niet in staat om dit te managen. Persoonlijk denk ik, moet de organisatie gaan kijken wat wij kunnen doen. We hebben een goede snelheid van wat we geleerd hebben tijdens de test.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS