Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota en Porsche gaan deelnemen aan de virtuele 24 uur van Le Mans: op 13 en 14 juni

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 mei 2020 04:29 • Print artikel

Toyota en Porsche zijn de eerste twee autofabrikanten die officieel hun betrokkenheid bij de virtuele 24 uur van Le Mans hebben bevestigd. De virtuele race wordt gehouden in het weekend van 13-14 juni, de oorspronkelijk racedatum van het evenement.

Le_Mans_virtual_Toyota

Het Japanse merk en de algemene winnaars van 2019 zetten een Oreca 07 Gibson in, die in de officiële fabriekslivery meekrijgt. Het team gaat rijden met de LMP2, omdat het in rFactor 2 (het platform waarop geracet gaat worden) geen LMP1-auto’s beschikbaar heeft. De namen van de coureurs zijn nog niet bekend gemaakt door het team uit Keulen. Porsche gaat maar liefst vier auto’s inzetten onder de naam Porsche Esport Team. De Porsche 911 RSR is een van de GTE’s die naast de Ferrari, Chevrolet en Aston Martin in de baan zal verschijnen.

Le_Mans_virtual_Porsche_announcement

WEC-directeur Gerard Neveu zei recent al in een videoconferentie dat hij al 40 inschrijvingen had voor de race. In totaal zijn er 50 plekken beschikbaar. Elk team moet in totaal twee ‘echte’ coureurs inzetten en mag maximaal twee sim racing specialisten in haar team opnemen. In de aanloop naar de wedstrijd gaan er volgens de Fransman geregeld updates komen van de teams en coureurs, die aan de startlijst worden toegevoegd.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS