Formule 1

Toyota-coureurs enthousiast over nieuwe GR010 Hybrid: "Nu willen we hetzelfde doen met de Hypercar"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 januari 2021 10:15 • Print artikel

De Toyota GR010 Hybrid werd deze week onthuld, maar natuurlijk zijn de coureurs al enige tijd met de LMH-bolide aan het testen. Het testen vindt plaats door de zes vaste coureurs Mike Conway, Kamui Kobayashi, José María Lopez, Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima en Brendon Hartley. Maar ook test- en reservecoureur Nyck de Vries kwam al met de auto in actie. Wat vinden de coureurs van de nieuwe auto?

Toyota_GR010_Hybrid_WEC_2021_LMH

“Ik houd echt van het concept van de hypercar en de GR010 Hybrid”, reageerde Kobayashi. “Het is fantastisch om onderdeel van het project te zijn dat Le Mans-prestaties naar een straatauto brengt. De doelen en de vereisten veranderen niet. We racen om te winnen en als coureurs moeten we snel en consistent zijn, zelfs nog meer als we de balance of performance meenemen. We kunnen geen fouten maken.”

Buemi is positief verast over de prestaties van de opvolger van de LMP1-bolide, de Toyota TS050. “Eigenlijk had ik niet verwacht dat het zo leuk zou zijn om te rijden”, aldus de Zwitser. “Maar we hebben veel geleerd tijdens het LMP1-tijdperk en we gebruiken die kennis om de nieuwe auto te verbeteren. Dus voelt het als een prototype en ik genoot er echt van om zo’n snelle auto te rijden. Het was mooi om te slagen in de LMP1, maar nu willen we hetzelfde doen in het Le Mans Hypercar-tijdperk.” 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS