Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Toyota Gazoo Racing ziet een grote toekomst weggelegd voor Nyck de Vries: reserverijder en ontwikkelingscoureur voor de Hypercar!

Uitgegeven door Peter Vader • 6 juli 2020 09:48 • Print artikel

TOYOTA GAZOO Racing heeft de komst van Nyck de Vries als test- en reservecoureur voor zijn FIA World Endurance Championship (WEC) project bevestigd, voor de rest van het seizoen 2019-2020 en tevens voor het seizoen 2021. Nyck de Vries, 25, maakte afgelopen december een zeer positieve eerste indruk op het team, toen hij deelnam aan de WEC rookie test in Bahrein. Hij voltooide toen 43 ronden met de TS050 HYBRID, en maakte vooral indruk door zijn mate van volwassenheid, intelligentie en teamgeest. De Nederlander heeft al een indrukwekkend track record in de autosport, nadat hij in 2019 werd gekroond tot FIA Formule 2-kampioen, terwijl hij zich profileerde met Racing Team Nederland als koploper in de LMP2-categorie van het WEC en met het Mercedes-Benz EQ-team deelnam aan de Formule E.

Nyck_de_Vries_WEC_Toyota_Gazoo_portret


Samen met zijn nieuwe teamgenoten zal Nyck deze week terugkeren naar de cockpit van de TS050 HYBRID tijdens een test op Paul Ricard, waar de afstelling van het aerodynamische low-downforce-pakket zal worden getest. Dit pakket gaat worden gebruikt tijdens de wedstrijden op Spa en Le Mans.

Naast het testen op de baan, omvat Nyck's nieuwe rol de testsessies in de simulator en fungeert hij als reserverijder in het WEC, terwijl hij bovendien een belangrijke rol zal spelen in de ontwikkeling van de nieuwe Le Mans Hypercar die zin het seizoen 2021 in de baan gaat verschijnen. Nyck de Vries vervangt Thomas Laurent, die daarmee TOYOTA GAZOO Racing verlaat en door Toyota wordt bedankt voor zijn diensten.

Nyck de Vries Toyota


Hisatake Murata, Team President:
"Ik ben blij Nyck de Vries te mogen verwelkomen bij TOYOTA GAZOO Racing. De feedback na zijn rookie test in Bahrein was zeer positief, dus het is duidelijk dat hij veel potentieel heeft. Samen met ons TOYOTA GAZOO Racing WEC Challenge lid Kenta Yamashita, hebben we twee veelbelovende jonge coureurs die hun vaardigheden binnen ons team verder kunnen ontwikkelen. Ik kijk uit naar hun vooruitgang en tegelijkertijd wens ik Thomas Laurent het allerbeste voor de toekomst en dank ik hem voor zijn bijdrage dit seizoen."

Nyck de Vries:
"Ik ben erg enthousiast om bij TOYOTA GAZOO Racing te gaan werken en opnieuw met het team samen te werken. Het is een eer om geselecteerd te worden als test- en reservecoureur, dus ik wil het team bedanken voor deze kans. Het rijden met de TS050 HYBRID in Bahrein was een fantastische ervaring. Op dat moment dacht ik dat het om een eenmalige kans ging, dus het is geweldig om te weten dat ik zal de auto weer ga rijden. Het is nu nog spannender om vooruit te kijken naar later dit jaar, als we beginnen met het testen van de nieuwe LMH-auto. Ik hoop bij te dragen aan een succesvolle start van dit nieuwe tijdperk voor het team."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS