Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Tourenwagen Junior Cup racen tijdens het ADAC Racing Weekend met de VW UP GTI Cup + KALENDER

Uitgegeven door Pascal Wekema • 21 februari 2021 21:01 • Print artikel

Vanaf dit jaar staat bij onze oosterburen een geheel nieuwe cup in de startblokken, de VW UP GTI Cup. Deze snelle toerwagen is bedoeld om beginnende rijders tussen de 15 en 25 jaar te laten racen in cupverband. Een nieuwe opstapklasse dus.

Tourenwagen Junior cup: racen in een VW UP

Deze UP'S gaan rijden tijdens het nieuwe ADAC Racing Weekend. Een combinatie van raceseries die door ADAC worden ondersteund, waarin de DMV GTC, een klasse met snelle GT's, het hoofdprogramma vormt. Deze klasse zou eigenlijk vorig jaar al geïntroduceerd worden, maar vanwege Corona is dit voornemen met een jaar uitgesteld. Er is afgelopen jaar wel uitvoerig met de wagens getest en bovendien staan er nog enige tests op het programma.

De rijders komen zoals eerder geschreven, in actie tijdens de ADAC Racing Weekends. In augustus wordt er een weekend afgewerkt in ons land op het circuit van Assen. Er wordt nog een evenement aan de kalender toegevoegd, maar dit zal later nog bekend gemaakt worden. Ook wordt er nog een test gepland voorafgaand aan de seizoensopener.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS