Formule 1

Toto Wollf ontkent dat er een nieuw 'Team Toto' is gepland: "Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat..."

Uitgegeven door Peter Vader • 22 oktober 2020 10:01 • Print artikel

Toto Wolff heeft zijn onzekere toekomst ontkend, aangezien er geruchten circuleren dat de Mercedes-teambaas iets te maken zou hebben met het opzetten van een eigen team. De 48-jarige Oostenrijker heeft toegegeven dat hij "overweegt" om de leiding te blijven houden bij de Formule 1-wereldkampioen Mercedes, bij wie hij zich in 2013 voegde en dat heeft geleid tot zes opeenvolgende constructeurs- en coureurstitels, die dit seizoen zo goed als zeker er zeven zullen worden. Wolff is ook de eigenaar van een belang van 30 procent in Mercedes F1 en hij is een voormalig aandeelhouder in Williams. Het vormen van zijn eigen team, zou voor Wolff realistisch lijken vanuit financieel perspectief en ook gezien zijn succesvolle zakelijke geschiedenis. Maar het idee van Wolff F1 heeft hij bij voorbaat verworpen, niet in de laatste plaats omdat het zou botsen met de naam van het kortstondige Wolf-team dat tussen 1977 en 1979 in de F1 deelnam met vroegere en toekomstige wereldkampioenrijders James Hunt, Jody Scheckter en Keke Rosberg.

Toto_Wolff_F1_Mercedes

Team Toto?
Op de vraag in de Beyond The Grid-podcast van de Formule 1 of hij ooit zou overwegen om zijn 100 procent eigen Grand Prix-team met zijn naam te laten rondrijden, antwoordde Wolff: “Allereerst is het geen goed voorteken, denk ik. Je wilt het geen Wolff noemen. Er is geen product ‘Wolff’ dat ik zou kunnen onderschrijven zoals sommige andere bedrijven. Ik denk dat ik samen met mijn partner, Mercedes-Benz, elke keer echt verbaasd ben als er over gespeculeerd wordt. Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat ze een partner zijn van Mercedes-Benz. Ik doe dit nu al een paar jaar, mijn relatie met het management van Daimler is meer dan intact, dus ik heb geen zin om een Toto-team te leiden omdat de kracht van het merk Mercedes zo sterk is. Ik voel me vereerd om ze te vertegenwoordigen", aldus een bericht van planetf1.com.

“Ik geniet van de stopwatch”
Een ander idee dat Wolff heeft afgewezen, is dat hij binnen de Mercedes-structuur zou kunnen blijven, maar afstand zou kunnen doen van de autosporttak, nadat hij herhaaldelijk heeft gezegd dat hij "geniet van de stopwatch". "We hebben besproken of ik zou moeten overstappen naar de kant van de straatauto, maar dat is niets voor mij", voegde hij eraan toe. "Ik ben geen bedrijfsmens. Ik heb altijd mijn eigen bedrijven gehad en ik denk dat Ola Kallenius en de andere bestuursleden dit erg waarderen vanuit concurrentieoogpunt, omdat het team op een erg ondernemende manier wordt geleid. “Dus er is geen zin om aan de auto-kant te gaan werken. Ik vind het leuk om een sportteam te runnen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS