Formule 1

Toto Wolff wil snel nieuw contract met Lewis Hamilton en wil dat Lewis nog jaren doorgaat tot in de 40

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 mei 2021 06:29 • Print artikel

Lewis Hamilton tekende dit jaar pas laat een contract bij het Formule 1-team van Mercedes. Het is een situatie waarvan de wereldkampioen te kennen gaf dat hij dat niet nog een keer wil laten gebeuren. Teammanager Toto Wolff wil dit keer ook het contract geregeld hebben voor de afloop van het seizoen en dan ook voor meerdere jaren.

Lewis Hamilton F1

“Ja, dat moet het zijn”, aldus Wolff tegen de media gedurende de Grand Prix van Spanje. “We willen niet elk afzonderlijk jaar in een stressvolle situatie zitten, waar we vol gas gaan om races te winnen en moeten onderhandelen. Ik wil liever dat dat niet elk jaar gebeurd. We moeten twee dagen bij elkaar zitten, het op tafel leggen en beslissen wat de lastige componenten zijn. We sluiten daarna de deur en lopen niet weg voor het opgelost is. Dat werkt het beste voor ons en het werkte het beste voor ons in het verleden.”

Wanneer vervolgens gevraagd wordt of de wereldkampioen tot in de 40 door kan gaan met racen op dit niveau, reageert de Oostenrijker dat hij daar alle vertrouwen in heeft. “Ja, absoluut. Ik heb daar geen twijfel over”, aldus de Mercedes-teambaas. “Zolang Lewis zowel mentaal als fysiek om zichzelf denkt, zich blijft ontwikkelen, dan kan het nog veel langer doorgaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS