Formule 1

Toto Wolff wil revanche in Monza: "In Zandvoort kregen we de puzzel niet gelegd"

Uitgegeven door Bart • 10 september 2021 06:02 • Print artikel

Mercedes moest in Zandvoort de winst aan Max Verstappen laten en zo meespelen in het Nederlandse feestje. In Monza lijkt de formatie van Lewis Hamilton de betere papieren te hebben, maar de Red Bull heeft dit seizoen aan pure snelheid gewonnen. Mercedes-teambaas Toto Wolff was niet tevreden over de prestaties van het team in Zandvoort en zint op revanche.

Lewis Hamilton


"We hebben nog negen races te gaan en de strijd zal alleen maar intenser worden", aldus Wolff in zijn racepreview op de Italiaanse Grand Prix. "In Zandvoort kregen we de puzzel niet gelegd. We hebben risico's genomen en alles gegeven, maar het was niet genoeg. Met een dubbel podium hebben we goede punten gescoord en de leiding bij de constructeurs verstevigd. We moeten dit jaar alle races top zijn om wereldkampioen te worden."

"Monza is de afsluiter van een triple-header, maar dit is een totaal andere baan als de twee circuits hiervoor. Dat maakt het voor iedereen spannend. Monza is een historisch en uniek circuit, met de laagste downforce van het seizoen en het grootste gedeelte van het rondje op vol gas. Het is ook de tweede keer dat we een sprintrace gaan rijden, dus dat zorgt voor nog net wat extra's. We denken geleerd te hebben van de eerste sprintrace in Silverstone."

Ondanks de winst van Verstappen had Wolff genoten van de sfeer in Zandvoort. "Het was ongelofelijk. Zo veel gepassioneerde fans voor onze sport is geweldig om te zien. In Monza zullen er niet zo veel fans zijn, maar de sfeer zal weer geweldig zijn. Dit circuit heeft altijd enerverende races opgeleverd, dus we moeten overal klaar voor zijn."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS