Formule 1

Toto Wolff weigert met Max Verstappen te 'flirten' totdat de toekomst van Hamilton is opgelost

Uitgegeven door Peter Vader • 10 maart 2021 05:03 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff weigert deel te nemen aan wat hij heeft beschreven als "buiten de deur flirten" met Max Verstappen totdat hij de kwestie van de 2022-toekomst van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas heeft opgelost. Red Bull-teambaas Christian Horner suggereerde onlangs dat Verstappen bovenaan de verlanglijst van Wolff zou staan, als Hamilton ervoor zou kiezen om aan het einde van dit seizoen te stoppen met de Formule 1. Toto Wolff verkeert aan het begin van het nieuwe seizoen in onzekerheid over de bedoelingen van Hamilton in het bijzonder, over wat de Brit gaat doen na 2021. Tot nu toe heeft de zevenvoudig kampioen geweigerd om een handtekening te zetten onder een contract voor de periode na zijn laatste eenjarige deal voor 2021.

Lewis_Hamilton_Max_Verstappen

Max zal op ieder's radar staan
“Max is beslist een uitstekende jonge coureur en Max zal in de toekomst op ieders radar zal staan, maar zoals ik al eerder zei, flirten we niet buiten met de buitenwacht voordat we een duidelijk idee hebben over onze twee huidige coureurs. ''

De bal ligt bij Lewis
De bal ligt bij Lewis Hamilton over wat hij gaat doen in de toekomst, maar tot die tijd zal Wolff het aas van Horner niet aannemen en toehappen op zijn opmerkingen. "De symbiose die we hebben in de relatie, is dat we altijd een wederzijds begrip hebben van wat we in de toekomst willen doen en dat zal ook het geval zijn in de besprekingen met Lewis in de toekomst", zei Wolff.

Bottas krijgt onvoorwaardelijke steun
Valtteri Bottas begint aan zijn vijfde seizoen bij Mercedes, en velen geloven dat hij het geluk aan zijn zijde heeft gehad door zo'n lange levensduur te hebben bij het team, aangezien hij de afgelopen vier jaar werd overschaduwd door Hamilton. Wolff is echter bereid om Bottas dit jaar alle kansen te geven om zich opnieuw te bewijzen. "Ik denk dat we de afgelopen jaren fantastische prestaties hebben gezien, alleen niet de gewenste stabiliteit gedurende het hele seizoen", voegde Wolff eraan toe. “Valtteri zal altijd onvoorwaardelijke steun krijgen van het team en dat gaat in 2021 ook niet veranderen om zo goed mogelijk te presteren. Hij weet dat het in zijn eigen handen ligt om de toekomst te beïnvloeden."

Toto_Wolff_en_Valtteri_Bottas

Russell blijft in onzekerheid
Voorlopig wordt juniorcoureur George Russell geconfronteerd met onzekerheid, aangezien zijn driejarige contract bij Williams aan het einde van het jaar afloopt. Wolff heeft opnieuw verklaard dat de toekomst van Russell in de eerste plaats afhangt van wat Hamilton beslist en hoe Bottas presteert. “Wat George betreft, we weten ook wat er aan potentie in George zit', zei Wolff. "De toekomst ziet er in ieder geval rooskleurig uit voor George en het hangt ervan af hoe de rijdersbezetting binnen Mercedes eruitziet."

Klik op onderstaande oranje links voor eerdere berichten over Max Verstappen, Mercedes en Lewis Hamilton, verschenen op RaceXpress:

1 - SPECIAL - Max Verstappen of Charles Leclerc in een Mercedes in 2022? Het zou zomaar kunnen...

2 - Toto Wolff onthult dat Max Verstappen op de radar staat: "Max is een jonge coureur van uitzonderlijke klasse

3 - Bij achtste wereldtitel stopt Lewis Hamilton en gaat Mercedes voor Max VerstappenBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS