Formule 1

Toto Wolff waarschuwt George Russell: "We kunnen ook Renault Clio Cup gaan doen"

Uitgegeven door Bart • 19 april 2021 04:10 • Print artikel

Na afloop van de Grand Prix van Emilia Romagna in Imola was de crash tussen Valtteri Bottas en George Russell het grootste onderwerp van gesprek. De Brit van Williams vroeg aan de Fin of hij hem wilde vermoorden, terwijl de Mercedes-coureur de schuld volledig in de schoenen van Russell schoof. Opvallend genoeg zitten beide coureurs in de stal van Toto Wolff en de Mercedes-teambaas was er dan ook totaal niet blij mee.

Bottas Mercedes


In een reactie aan Sky Sports F1 wees Wolff geen schuldige aan, maar hij had wel een waarschuwing voor Russell. "Het was een slecht moment en er werden zeker geen lieve woorden naar elkaar geroepen. We moeten er nog een keer naar kijken, maar vaak is het zo dat waar twee vechten ook twee schuld hebben. Het zal een 60-40 voorval zijn, maar ik weet niet in welke kant dat uitvalt."

"Ik heb George nog niet gesproken en hij is ook niet bij me geweest. Ik blijf hem uitdagen en als hij het goed doet, kan hij ooit voor Mercedes rijden, maar als hij niet presteert, gaan we naar de Renault Clio Cup. Vandaag zat het dichter bij een toekomst in de Renault Clio Cup."

Kort voor de crash was ook Lewis Hamilton van de baan geschoten, maar de Brit vocht zich nog naar P2. "In ronde 32 dachten we dat de race over was, maar Lewis heeft ongelofelijk goed gereden en de punten voor ons gered. We leiden nog in het kampioenschap en dat is het positieve van vandaag."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS