Formule 1

Toto Wolff vreest voor strafpunten Lewis Hamilton: "Want Max Verstappen jaagt op ons"

Uitgegeven door Bart • 1 oktober 2020 10:06 • Print artikel

Lewis Hamilton leek na de race in Sochi dicht bij een wedstrijd schorsing, maar zijn twee strafpunten werden ingetrokken. De stewards vonden dat het team meer schuldig was aan de overtreding rondom de proefstarts dan de coureur zelf. Hierdoor heeft de 35-jarige Brit nog wat speling wat betreft de strafpunten op zijn racelicentie. Bij 12 punten volgt een schorsing, Hamilton staat nu op 8 punten. Bij Mercedes zijn ze nu toch wel op hun hoede en vrezen ze nog steeds Max Verstappen.

Toto Wolff


Teambaas Toto Wolff zegt er alles aan te doen om een schorsing te ontlopen. "We moeten in de volgende races niet weer tegen strafpunten aanlopen", aldus de Oostenrijker voor de camera van Sky Sports F1. "Dat geldt voor beide coureurs. Verstappen jaagt altijd op ons en ik wil geen race verliezen. Valtteri en Lewis strijden beiden nog om het kampioenschap."

Wolff heeft zijn contract bij Mercedes nog niet verlengd en zinspeelde op een wisseling van de wacht. "Wellicht wordt mijn rol in de toekomst anders. We willen de opmars van jonge talenten niet langer in de weg staan. Dat geldt voor de coureurs, maar ook voor iedere andere rol, zoals die van teambaas. Ik ben ook eigenaar van het team, dus ik zal niet van de ene op de andere dag opstappen, maar op de langere termijn zal iemand de rol van teambaas van mij over gaan nemen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS