Formule 1

Toto Wolff vreest Red Bull: "Bahrein was nooit hun sterkste circuit, wordt enorm zwaar om hen te verslaan"

Uitgegeven door Bart • 5 april 2021 05:19 • Print artikel

Red Bull Racing begon de laatste jaren nooit sterk aan het seizoen en ook het circuit in Bahrein lag het team van Max Verstappen nooit echt goed. In de openingsrace van het seizoen 2021 bleek dat dat niet langer het geval is. Verstappen was de snelste coureur op de baan, maar kon die status niet verzilveren in een overwinning. Lewis Hamilton hield onze landgenoot van de zege af. Dat Red Bull sterk was in Bahrein, is Mercedes-teambaas Toto Wolff niet goed bevallen.

Max Verstappen


"Bahrein was nooit de sterkste race voor Red Bull en ze waren ook nooit echt snel bij de start van het seizoen", aldus Wolff op de website van de Formule 1. "Vorig weekend was het bewijs dat dat niet langer het geval is."

"Ik twijfel er niet aan dat het enorm moeilijk wordt om hen dit jaar te verslaan. Ze zijn op dit moment het sterkste team. De racegoden waren ons dit keer gunstig gezind en ik denk dat we daarom gewonnen hebben. Het is niet zo dat we ineens extra snelheid hebben gevonden. Het was een combinatie van een goede strategie, een sterke auto en wat geluk op het einde."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS