Formule 1

Toto Wolff voert de druk op: "We zijn gemotiveerder dan ooit tevoren"

Uitgegeven door Bart • 1 december 2021 11:02

Bij Mercedes houden ze wel van psychologische spelletjes en ook in aanloop naar de Grand Prix van Saudi-Arabië kan teambaas Toto Wolff het niet laten om olie op het vuur te gooien. Er is veel te doen geweest over de achtervleugel en de extra snelheid die Mercedes de laatste races heeft. Wolff legt het allemaal op zijn eigen manier uit.

Lewis Hamilton


"Er zijn nog twee races te gaan en de strijd is in beide kampioenschap nog open", aldus Wolff op de website van Mercedes. "We gaan die strijd graag aan, ook in deze fase van het seizoen. Het is het bewijs van ons doorzettingsvermogen dat we nog meedoen om de titels. Zeker als je kijkt naar hoe we er in de zomer voor stonden. Beide titels staan nog op het spel en onze missie is duidelijk."

"De auto doet het de laatste races erg goed en we zitten in de beste vorm van dit seizoen. Onze coureurs hebben veel zelfvertrouwen in de auto om zo hard mogelijk te pushen. Dat biedt hoop voor de laatste twee races en geeft ons een sterk momentum richting het weekend."

Het stratencircuit in Jeddah is voor de teams nog een onbeschreven blad. "Jeddah is een compleet nieuwe uitdaging. Het is een nieuw circuit en niemand weet hoeveel grip er zal zijn. Uiteraard hebben we ons huiswerk gedaan en willen we direct op vrijdag al sterk van start gaan. Het is belangrijk om veel data te verzamelen. De vrijdagtraining kunnen van essentieel belang zijn."

"Het is een snel stratencircuit met lange rechte stukken en meerdere bochten op hoge snelheid. De muren staan dichtbij, dus dat vormt een groot risico. We zijn gemotiveerder dan ooit tevoren en kijken uit naar de eerste Grand Prix van Saudi-Arabië. Iedereen zal met zijn gedachten bij Sir Frank Williams zijn en we proberen een prestatie neer te zetten die past bij zijn racespirit."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS