Formule 1

Toto Wolff verdedigt Lewis Hamilton voor aanrijding met Max Verstappen

Uitgegeven door Bart • 5 december 2021 22:45

Lewis Hamilton reed tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië tegen de achterkant van Max Verstappen aan. De Red Bull-coureur liet zijn gas los om de leidende positie terug te geven. Dit was hem door de raceleiding opgedragen. De Brit van Mercedes remde echter ook af, haalde niet in en botste vervolgens op de achterkant van de Red Bull.

Horner WOlff


Mercedes-teambaas Toto Wolff verdedigt uiteraard zijn coureur en wijst zelfs met een beschuldigende vinger naar Verstappen. "Lewis verdiende het vandaag om te winnen", zo begon de Oostenrijker voor de camera van Sky Sports F1. "Hij had een paar keer uit de race kunnen liggen met een kapotte voorvleugel, maar ik wil er niet te veel over zeggen. Het was een spektakel, maar het was geen goede race."

Hamilton vond dat Verstappen hem een braketest gaf en volgens Wolff bewijst de data dat ook. "In de data is te zien dat Max afremt, vervolgens gas geeft en weer afremt. Lewis wist op dat moment niet dat Max hem voorbij zou laten. Dat hadden we niet doorgekregen van de wedstrijdleiding."

Verstappen leek voor de witte lijn van het DRS-detectiepunt van positie te willen wisselen, zodat hij met DRS zijn leidende positie weer kon terugpakken. "Lewis was helemaal niet met de DRS bezig", aldus Wolff. "Hij zou verrast kunnen zijn, omdat we niet wisten dat Max de positie zou teruggeven. De stewards moeten maar goed daar de data kijken en dan beslissen wie er fout zat. Als de coureurs geen goede informatie hebben gekregen, kan dat van invloed zijn op de uitspraak."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS