Formule 1

Toto Wolff verdedigt Hamilton: "Het was geen fout, Lewis maakt geen fouten"

Uitgegeven door Johann Petermann • 7 juni 2021 05:07 • Print artikel

Mercedes-baas Toto Wolff heeft toegegeven dat zijn rijder Lewis Hamilton van streek is door hetgeen wat er is gebeurd aan het einde van de Grand Prix van Azerbeidzjan. Wolff deelt de gevoelens van Hamilton en legt aan de media uit wat hij erover denkt:

Hamilton

"We zijn er allebei kapot van om eerlijk te zijn," legt Wolff uit. "Het is pijnlijk want we waren dichtbij de overwinning en omdat Max geen punten had gescoord, konden we ook een mooie stap richting het kampioenschap zetten," volgens Wolff.

Toch verdedigt de baas van Mercedes zijn coureur en weerspreekt de criticasters die zeggen dat het een grote fout van Hamilton was. "Nee ik denk dat hij de baanpositie had en de beweging naar de binnenkant was okay. Hij had een goede start en het kan geen fout worden genoemd. Net toen Sergio langszij kwam raakte Lewis een knop aan en daardoor veranderde de rembalans namelijk. Hierdoor stonden de remmen niet in de juiste positie en miste hij het rempunt. Hij maakt gewoon geen fouten dat is wat mensen moeten onthouden. Ik zou niemand anders in de auto liever hebben," aldus een stellige Toto Wolff tegenover Sky Sports F1.

De Mercedes baas probeert het nog op een positieve noot af te sluiten: "We gaan nu vier uur samen in het vliegtuig zitten. Misschien is het niet zo slim om op Sky te zeggen maar we zullen drinken! We geloven in onze kracht als team en we zijn ontzettend boos op het moment en we moeten deze woede omzetten in positieve kracht. We zijn krijgers en we komen terug!," besluit Wolff.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS