Formule 1

Toto Wolff tevreden over Valtteri Bottas: "Zonder probleem had hij Max in kunnen halen"

Uitgegeven door Bart • 2 mei 2021 19:19 • Print artikel

Valtteri Bottas startte in Portimão vanaf pole position, maar kon die uitgangspositie niet verzilveren. De Fin eindigde op de derde plaats, maar pakte wel het extra punt voor de snelste raceronde. Dat na het schrappen van de snellere ronde van Max Verstappen vanwege het overschrijden van de track limits. Mercedes-teambaas Toto Wolff was goed te spreken over de race van zijn tweede coureur.

Valtteri Bottas


"Valtteri heeft het gewoon goed gedaan", aldus Wolff voor de camera van Sky Sports F1. "Hij kon er weinig aan doen dat Lewis hem met behulp van de DRS kon inhalen. Samen met Max zijn die twee gewoon een klasse apart. In de tweede helft van de race had Valtteri een probleem met een sensor, anders had hij wellicht Max nog kunnen inhalen. Dit was van zijn kant een veel betere race dan die in Imola."

Wolff was uiteraard vol lof over Hamilton. "Lewis had de race het grootste gedeelte onder controle. Nadat hij Valtteri voorbij was, kon hij een mooi gaatje slaan. Lewis kon echter geen moment rustig aan, het gat naar Max werd nooit groot. Ik ben enorm trots op het team. Iedereen pusht ontzettend hard en die motivatie heb ik lange tijd niet op deze manier meegemaakt. Dat is voor het eerst sinds 2013, toen we voor het eerst over de overwinning mee gingen doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS