Formule 1

Toto Wolff staat nu wel open voor nieuw F1-team: "Het is een heel ander verhaal als...""

Uitgegeven door Bart • 20 september 2022 10:13 • Print artikel

Toto Wolff staat open voor een nieuw team in de Formule 1 als deze een nieuwe motorleverancier meeneemt. De Oostenrijkse teambaas van Mercedes was tegen de komst van de Andretti Group, omdat de huidige teams al miljarden in de sport hebben geļnvesteerd. Een nieuw team wil meedelen in de prijzenpot, maar als die prijzenpot hoger is wil Wolff in het plan meegaan voor een elfde team op de grid.

Toto Wolff


Naast Andretti hebben ook Audi en Porsche aangegeven in 2026 toe te willen treden tot de koningsklasse van de autosport. Wolff was de grootste opponent van de Amerikaanse toetreding. Het zou meer publiek in Amerika opleveren, maar de waarde van de huidige teams wordt minder omdat het prijzengeld dan over 11 teams verdeeld moet worden.

"De Formule 1 werkt nu goed, omdat we 10 teams hebben, ieder met hun eigen DNA en volledig toegewijd aan de Formule 1", zegt Wolff in een reactie in het Duitse Motorsport Magazin. "De meeste teams hebben al een paar miljard in de sport geļnvesteerd en dat heeft tot de sport geleid die het nu is. Als een nieuw team wil meedoen, staat het ze vrij om een verzoek bij de FIA in te dienen. De FIA en de Formule 1 gaan dan kijken of het past bij onze business. Tot nu toe is dat niet het geval geweest."

De komst van fabrikanten als Audi en Porsche verandert de zienswijze van Wolff. "Als een nieuw team komt met een nieuwe motorleverancier, is het een heel ander verhaal. Dat biedt nieuwe mogelijkheden. Zo sta ik erin als teameigenaar. Het is geen probleem om de taart te delen als de taart groter is."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS