Formule 1

Toto Wolff staakt strijd tegen porpoising niet: 'Teams die lobbyen tegen maatregelen zijn irrelevant"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 augustus 2022 05:29 • Print artikel

Mercedes lijkt het probleem rond porpoising meer en meer op orde te krijgen en de aansluiting met Red Bull en Ferrari te vinden. Ondanks dat de technici het probleem bij het F1-team uit Brackley meer en meer begrijpen is dat volgens Toto Wolff geen reden om het gevecht tegen porpoising te staken. De Oostenrijkse teambaas blijft van mening dat het een gezondheidsprobleem is voor de coureurs, waar tegen de juiste maatregelen getroffen moeten worden.

Mercedes F1

“Ik denk dat ze liever doorgaan met zijn tweeën aan de top, dan het hebben van een derde gast op het feestje”, zegt Wolff tegenover het Engelse Autosport. Wat betreft het voordeel voor Mercedes, zoals de FIA nu besloten heeft, zegt de teambaas: “Wanneer je druk zet op de FIA is er altijd een potentieel voordeel, in alles en we hebben dat in het verleden gedaan. Maar met dit probleem is het heel anders. In meerdere gevallen is er geen twijfel geweest om aanpassingen in de regels te maken voor veiligheidsproblemen. Ik kan mogelijk ook toevoegen dat we nu begrijpen hoe het porpoising probleem met onze auto ontstaat. We hadden pole position in de laatste race, maar dat verandert niets. Het is irrelevant. We praten over iets dat de gezondheid van de coureurs blijft schaden.”

“Ik geloof sterk dat tegenmaatregelen zijn genomen zodat dit probleem volgend jaar een vage herinnering is. De FIA heeft geen keuze. Het is iets waarbij we rekening moeten houden dat teams lobbyen voor of tegen een maatregel compleet irrelevant is. Het is een medisch probleem en er moet een antwoord op komen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS