Formule 1

Toto Wolff reageert op speculaties eigen toekomst en op die van Sebastian Vettel: "Outsider-kandidaat"

Uitgegeven door Peter Vader • 4 juni 2020 12:49 • Print artikel

Sebastian Vettel is slechts een "outsider-kandidaat" voor een Mercedes-racestoel in 2021. Dat is wat teambaas Toto Wolff er over zegt, die bovendien zei dat hij zich tot dusver niet zal aansluiten bij Ferrari en McLaren om de line-up van Mercedes 2021 aan te kondigen. "Ik wil het korset niet te strak trekken qua timing", vertelde hij aan de Duitse media, "maar we willen eerst het seizoen 2020 beginnen en beide coureurs vrij laten racen. We willen ook zien hoe het met George (Russell, red.) gaat. We willen de beslissing over de teamsamenstelling 2021 in de loop van de zomer nemen”, aldus Wolff.

Toto Wolff F1 Mercedes

Talent en persoonlijkheid
Wolff heeft de geruchten gevoed van het idee om Ferrari-vluchteling Vettel voor 2021 voor Mercedes te laten ondertekenen, maar de kansen van de Duitser lijken eigenlijk niet groot. "Sebastian is natuurlijk een geweldige persoonlijkheid en met vier titels ook één van de uitstekende coureurs van zijn generatie", zei hij. "Hij is een buitenstaander voor ons. Eerst en vooral kijken we naar onze eigen Mercedes-stal. Maar ik zou geen nee zeggen tegen Sebastian in termen van talent en persoonlijkheid."

Goed nadenken over de toekomst
Toto Wolff reageerde ook op speculaties over zijn eigen toekomst, te midden van suggesties dat hij zou kunnen samenwerken met Lawrence Stroll om het Mercedes-team over te nemen. "Het is duidelijk wanneer er geen andere krantenkoppen zijn, dat dan het Aston Martin-verhaal wat golven veroorzaakt", drong hij aan. "Maar ik ben teambaas en aandeelhouder en ik heb de beste bedoelingen om hier te blijven." Wolff voegde er echter aan toe: "Ik wil geen teambaas worden die van groot naar goed gaat zonder te beseffen dat hij misschien niet zoveel toevoegt aan het team zoals in het begin. Er komt een tijd dat ik minder ga doen en dat moment wil ik voor zijn. Daar denk ik nu heel goed over na."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS