Formule 1

Toto Wolff prijst Lewis Hamilton, maar: "We verlaten Qatar met gemende gevoelens"

Uitgegeven door Bart • 23 november 2021 06:10 • Print artikel

Lewis Hamilton won zondag de Grand Prix van Qatar en verkleinde daarmee het gat naar Max Verstappen tot 8 punten. In Brazilië was zijn Mercedes een klasse apart, maar ook in Qatar kon Verstappen niet in zijn buurt komen. Mede vanwege de gridstraf natuurlijk. Mercedes-teambaas Toto Wolff zag opnieuw een ontketende Hamilton.

Lewis Hamilton Toto Wolff


"Lewis controleerde de race aan kop en deed alles zoals hij moest doen", zegt Wolff op de website van het team. "De leeuw is in Interlagos wakker geworden en dat zagen we nu weer. Voor Valtteri was het een lastige dag. Zijn lekke band kwam totaal uit het niets. Daar hadden we geen enkele indicatie voor. Helaas was hij de eerste met een lekke band."

Bij de constructeurs werd het gat tussen Mercedes en Red Bull verkleind tot vijf punten. "Daarom verlaten we Qatar met gemengde gevoelens. De snelheid van de auto was bemoedigend voor de laatste twee races van het seizoen. Er liggen nog enkele flinke uitdagingen voor ons. In de laatste twee races gaan we vol op de aanval. We hebben nog wat goed te maken. Daar gaan we voor en daar gaan we enorm van genieten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS