Formule 1

Toto Wolff over winnende strategie Mercedes: "Briljant"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 10 mei 2021 07:07

Lewis Hamilton wist zondag de Grand Prix van Spanje te winnen door een strategisch betere race dan Max Verstappen. Mercedes had het op dat gebied beter voor elkaar. Zes ronden voor het einde wist de Brit onze landgenoot in te halen. Mercedes-teambaas Toto Wolff was lovend over het handelen van zijn team.

null

"We hadden een snelle auto, maar als je in de eerste ronde een plek verliest, sta je op achterstand. Het was voor Red Bull moeilijk om vooraf de juiste beslissing te nemen en geen plekken te verliezen", zei Wolff bij Sky Sports F1.

De race werd gewonnen dankzij de strategie van Mercedes om Hamilton voor een tweede stop te halen. "Briljant", juichte Wolff. "Samen met de jongens in de fabriek vormen we een briljant team. Ik ben zo trots."

"Dit was een moedige zet", vervolgde Wolff. "Als je ziet dat het gat groter wordt tot meer dan twintig seconden, kun je niet geloven dat je aan het inhalen bent, maar we zagen dat de banden van Max Verstappen wat meer te lijden hadden en we bleven dichtbij. Onze data lieten ons zien dat we Verstappen met nog één ronde te gaan in zouden halen, maar dat werd iets eerder", sloot de Mercedes-teambaas af.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS