Formule 1

Toto Wolff over nieuwe reglementen: "Geen enkel team zal een seconde voorsprong hebben"

Uitgegeven door Bart • 21 januari 2022 15:13 • Print artikel

Met de intrede van de nieuwe reglementen in de Formule 1 is het de vraag hoe de krachtsverhoudingen liggen. Sommige teams zijn al een jaar met de ontwikkeling van de 2022-auto bezig, een team als Red Bull ging juist lang door met de ontwikkeling van de 2021-auto om Max Verstappen de wereldtitel te kunnen bezorgen. Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht een spannend seizoen.

Toto Wolff


"Ik zie niet in waarom de Formule 1 niet blijft floreren, tenzij corona ons weer heel hard raakt", aldus Wolff in een interview met het Duitse Auto, Motor und Sport. "De sport is hip, de belangstelling enorm en het bereik is groter dan ooit. We hebben dit jaar een tweede race in Amerika en komend jaar misschien wel drie. Alles ziet er goed uit voor de toekomst."

Wolff denkt dat de nieuwe reglementen en het budgetplafond hun uitwerking zullen hebben. "Alles zal dichter bij elkaar zitten. Als iemand een maas in de wet vindt en een voorsprong pakt, zal de rest snel volgen. De auto's zullen allemaal erg op elkaar lijken, al zullen er dit jaar nog wel verschillen zijn. Daarna zal het meer in evenwicht zijn. Geen enkel team zal dan een seconde voorsprong hebben."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS