Formule 1

Toto Wolff over mogelijke overtreding budgetplafond van Red Bull: "Regels moeten gehandhaafd worden"

Uitgegeven door Bart • 30 september 2022 16:01

Uiteraard heeft Toto Wolff gereageerd op de berichtgeving dat Red Bull in 2021 meer uitgegeven zou hebben dan het budgetplafond toelaat. De teambaas van Mercedes vraagt de FIA om streng te handhaven en waar nodig straffen op te leggen.

Toto Wolff


"Het budgetplafond is het belangrijkste middel om een gelijk speelveld te creëren", aldus Wolff tegenover Auto, Motor und Sport. "Het is extreem belangrijk dat de regels hierover gehandhaafd worden. De FIA en voorzitter Mohammed ben Sulayem hebben al laten zien dat ze zich hard op kunnen stellen in het handhaven van de regels. Ik verwacht dat dit goed afgehandeld wordt."

Wolff weet niet wat hij van de berichtgeving moet denken en rekent op Red Bull dat alles volgens de regels is verlopen. "Ik heb geen informatie dat Red Bull te veel uitgegeven zou hebben." Over een mogelijke straf voor Red Bull of wereldkampioen Max Verstappen doen meerdere verhalen de ronde. Een boete lijkt het meest voor de hand te liggen als Red Bull de regels daadwerkelijk overtreden heeft.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS