Formule 1

Toto Wolff over clausules Alex Albon-deal: "Als een coureur van een andere motorfabrikant..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 september 2021 07:00 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft uitgelegd dat het contract van Alex Albon met Williams zo 'ontworpen' is om informatie over hun krachtbron te beschermen. Red Bull zette na 2020 Albon aan de kant als test- en reservecoureur en voor dit jaar waren er geen mogelijkheden bij zowel Red Bull (Max Verstappen en Sergio Pérez) als Alpha Tauri (Pierre Galsy en Yuki Tsunoda). De energiedrankenfabrikant zocht daarom voor een ander programma om de Britse Thai via de DTM, weer op de F1-grid te krijgen en daar kwam Williams om de hoek kijken.

Max Verstappen Alex Albon Formula 1

“We respecteren altijd de autoriteit van het kiezen van coureurs voor een team”, reageerde Wolff tegenover het Engelse Autosport. “Ik zat bij Williams en ik had ook niet gewild dat iemand zich bemoeide met onze line-up. En op dezelfde manier hebben wij geen contractuele rechten die we konden of hadden ingezet, omdat ik niet denk dat het juist is om je te bemoeien met een beslissing van een team over de coureurs.”

“Wat voor ons belangrijk is, is als een coureur van een andere motorfabrikant zich bij het team voegt, het team daarop erg strikt is en duidelijke vertrouwelijkheidsclausules opneemt omtrent motoren. Dat was altijd in grote harmonie met Williams, zij weten exact waar we vandaan komen en wat belangrijk is om te beschermen. Hij is de komende 12 maanden eigenlijk een Williams-coureur. Hij heeft gedurende die periode geen link met Red Bull.”

Bij het F1-team van de energiedrankenfabrikant hebben ze er geen geheim van gemaakt, dat ze na het jaar weer een optie op hem hebben. Toch hoopt de Oostenrijker dat Albon bij Williams blijft. “Om eerlijk te zijn, ik ben absoluut ondersteunend, hoewel het niet mijn zaken zijn, wat betreft Alex Albon”, benadrukt de Mercedes-teambaas. “Hij verdient het om in de F1 te zitten, hij is een fantastische jongen en ik ben blij voor hem dat hij in de auto zit. Hij zit daar, hij kreeg geen plek in de AlphaTauri of Red Bull, maar hij zit nu bij Williams en hopelijk blijft hij daar een lange tijd.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS