Formule 1

Toto Wolff over blunder Ferrari: 'Ferrari verloor de race met beslissing tijdens vrije training'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 augustus 2022 10:30 • Print artikel

Mercedes-baas Toto Wolff zegt dat Ferrari zichzelf heeft gehinderd door geen nieuwe set mediumbanden beschikbaar te houden voor de Grand Prix van Hongarije. Ferrari nam de verrassende beslissing om Charles Leclerc tijdens de race op de harde banden te zetten, ondanks dat Alpine het erg moeilijk had op die compound.

Toto Wolff Mercedes F1


Leclerc trof een soortgelijk lot, hij was niet bij machte om op het harde rubber te verdedigen tegen Max Verstappen en George Russell. Dat leidde ertoe dat Ferrari hem binnenhaalde voor een derde pitstop en een overstap naar zachte banden. Zodoende werd Leclerc zesde.

"Ik denk dat ze geen andere optie hadden. Ze hadden alleen hard en zacht over en voor de zachte was het te vroeg. Dus kozen ze de harde band", zei Mercedes-teambaas Toto Wolff tegen SkySports. "Ik denk dat de fout vrijdag, of zaterdag, is gemaakt door geen nieuwe mediumband over te houden."

Die beslissing hielp Mercedes: Lewis Hamilton kwam van P7 op de grid en eindigde als P2, terwijl Russell als P3 over de streep kwam en daarmee een dubbel podium voor het team op zijn naam schreef.

Hamilton zei dat als hij in de kwalificatie geen DRS-fout had gehad, waardoor hij op P7 startte, hij het gevoel had dat hij het tempo had om voor de overwinning te gaan. Dat is een overtuiging die Wolff deelt. "Allereerst moet je zeggen dat George een geweldige kwalificatie had met pole en een supersolide race reed", zei Wolff. "Maar hij zat steeds in dat gevecht en daardoor benut je de banden, je leunt er veel op. En toen kwam hij in de tweede stint zonder banden te zitten."

"Maar waar Lewis vandaan kwam is ongelofelijk. Hij zat in de schaduw, niemand keek echt naar hem, waar hij vandaan kwam, en opeens was hij sneller dan de leiders. En ik denk dat we in de kwalificatie, als we zaterdag de DRS niet hadden laten schieten, een leuk gevecht vooraan hadden gehad voor de overwinning."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS