Formule 1

Toto Wolff noemt Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne als mogelijke vervangers voor Russell bij Williams

Uitgegeven door Peter Vader • 25 juli 2021 18:13 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft gesuggereerd dat Nyck de Vries en Stoffel Vandoorne, die momenteel racen voor de Silver Arrows in de Formule E, goed genoeg zijn om volgend seizoen George Russell te vervangen bij Williams. De laatste is sterk in verband gebracht met een overstap naar Mercedes in plaats van Valtteri Bottas, die aan het einde van het jaar geen contract meer heeft. Russell blonk uit bij Williams sinds hij twee jaar geleden bij het historische Britse team kwam, en trok veel aandacht met een aantal constant indrukwekkende prestaties in de kwalificatie. Hij schitterde ook tijdens een eenmalige kans om voor Mercedes te racen tijdens de Sakhir Grand Prix van vorig jaar in Bahrein, ondanks het feit dat zijn inspanningen werden verkwist door een mislukte pitstop en een langzame lekke band later.

Mercedes_E_Nyck_de_Vries

Nyck de Vries


De man uit King's Lynn wordt algemeen beschouwd als iemand die kampioenschappen kan winnen omdat hij in staat is om regelmatig elke druppel uit de machine onder hem te persen. Hoewel hij sinds 2019 een contract heeft bij Williams, is Russell nog steeds een Mercedes junior-coureur en is hij door velen getipt om de oproep te krijgen om volgend seizoen naast Lewis Hamilton te racen. Door deze overstap zou Russell’s huidige team echter een vervanger nodig hebben met de mogelijkheid om een commandante rol op zich te nemen en hun leiding in de bestelling te blijven leiden.

Toto Wolff, die zal beslissen of hij Russell tussen nu en volgend jaar een racezetel bij Mercedes zal geven, heeft echter gesuggereerd dat De Vries of Vandoorne meer dan capabel zouden kunnen zijn om de potentiële vacature bij Williams te vervullen.

Mercedes_E_Stoffel_Vandoorne

Stoffel Vandoorne


Het duo heeft indruk gemaakt in de Formule E als teamgenoten van Silver Arrows en hoewel Wolff verheugd is met de combinatie, vertelde hij aan het toonaangevende Autosport dat hij geen van beide mannen zou beletten om in de nabije toekomstkansen te grijpen om een F1-stoeltje te bemachtigen. "Beide coureurs hebben het talent en de arbeidsethos en de intelligentie om in de Formule 1 te rijden", zei de Mercedes-baas. "Beiden wonnen de belangrijkste junior series [Formula 2, voorheen GP2 Series]. Stoffel kwam in een situatie terecht met McLaren die destijds moeilijk te hanteren was.”


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS